Na dvou poškozených dálničních mostech v Ostravě-Přívozu se sníží rychlost na 30 km/h

Ředitelství silnic a dálnic potvrdilo, že na dvou poškozených dálničních mostech v Ostravě sníží povolenou rychlost na pouhých 30 kilometrů v hodině. Vychází přitom z konečných výsledků listopadových zátěžových testů. Dalším opatřením je svedení provozu do jednoho jízdního pruhu a na mosty nesmí i nadále těžká auta. Řidičům se to vůbec nelíbí.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Jedna z prasklin na dálničním mostě

Jedna z prasklin na dálničním mostě | Foto: Martin Knitl | Zdroj: Český rozhlas

„Dálnice od Bohumína na Olomouc – to je autodrom,“ říká jeden z řidičů. „Nemám k tomu slov,“ přidává se další.

Řidiči jsou na jednu stranu nespokojení, na druhou jsou rádi, že se přes most dá vůbec projet. V kritickém místě je rychlost snížená na 50 kilometrů v hodině a projedou tu pouze osobní auta.

Přehrát

00:00 / 00:00

O snížení rychlosti na 30 km/h na dvou poškozených dálničních mostech v Ostravě informuje redaktor Martin Knitl

„Ve spolupráci s městem Ostrava realizujeme avizovaná dopravní opatření na obou mostech. Nejpozději od příštího týdne by tam měla být snížena rychlost na 30 kilometrů v hodině,“ říká Jan Rýdl z Ředitelství silnic a dálnic.

Ten nedokáže odhadnout, jak dlouho budou oba mosty v ostravské části Přívoz obklíčené zákazovými dopravními značkami a jak dlouho musí řidiči kamionů najíždět na dálnici jinudy. „Očekáváme, že tento stav by mohl vydržet do konce zimní stavební přestávky,“ dodává Rýdl.

Měření nosnosti dálničního mostu | Foto: Martin Knitl

Trpělivost postupně ztrácí i Moravskoslezský kraj. Hejtman Miroslav Novák z ČSSD žádné další informace nemá: „Co na to říci? Je to skutečně ostuda a věc státu. Obávám se, že se to dostane až k dlouhým soudním sporům.“

Jasněji by mohlo být v polovině ledna. Do té doby by se mělo Ředitelství silnic a dálnic dohodnout se stavbaři na konkrétním plánu oprav těchto dvou mostů.

Problematické mosty na dálnici D1 v Ostravě-Přívozu | Foto: Český rozhlas

Martin Knitl Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme