Ester Ledecká kvůli otřesu mozku vynechá začátek Světového poháru

Druhá nejlepší žena hodnocení snowboardových alpských disciplín z loňské sezony Ester Ledecká si během tréninku přivodila lehký otřes mozku. Dnes proto nakonec nenastoupila do paralelního obřího slalomu v Itálii a startovat nebude ani ve čtvrtek v paralelním slalomu v Rakousku.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Snowboardistka Ester Ledecká

Snowboardistka Ester Ledecká | Foto: EYOWF

„Při pádu v jednom z tréninků jsem utrpěla slabý otřes mozku, a přestože jsem start zvažovala, nakonec jsem se po konzultaci s lékaři rozhodla nejbližší závody vynechat,“ vysvětluje devatenáctiletá Ester Ledecká na stránkách Svazu lyžařů ČR.

„Sezona je na úplném začátku a po dvoudenním tréninkovém výpadku bych možná ani nejela v takové pohodě, abych si mohla závody užívat,“ prohlásila závodnice, která v loňské sezoně jeden závod SP vyhrála. Na olympijských hrách v Soči se při obou startech umístila v elitní desítce.

Následky pádu prý nejsou vážné a v nejbližších dnech by se mohla česká juniorka vrátit do plného tréninku. První závody Světového poháru by měla absolvovat 9. ledna v rakouském Bad Gasteinu.

Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme