ÚSTR bude propouštět. Odejde ale méně lidí, než bylo v plánu

Rada Ústavu pro studium totalitních režimů (ÚSTR) definitivně potvrdila propouštění, které souvisí s reorganizací. O práci ale přijde méně lidí, než se plánovalo. Z ústavu odejde 21 pracovníků, 6 z nich zaměstná Archiv bezpečnostních složek (ABS), a to od ledna. Dalších 30 lidí ústav nabere. Změny v ústavu souvisejí s údajnými chybami v milionech naskenovaných archivních materiálů, které bude nově digitalizovat právě ABS. Většina odborových organizací se změnami nesouhlasí.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Ústav pro studium totalitních režimů

Ústav pro studium totalitních režimů | Foto: Filip Jandourek

Podle odborářů je reorganizace protizákonná. Opírají se o zákon, podle kterého má digitalizaci dokumentů na starosti jejich ústav, ne Archiv bezpečnostních složek. Jde podle nich o čistku, při které se vedení obou organizací zbavuje nepohodlných lidí.

„V naprosté většině jsou to lidé, kteří ústav pomáhali zakládat, a ve velké většině jsou to lidé, kteří vypisovali různé údaje, dělali databáze a díky nim máme vlastně klíče k archivům. A místo toho, aby dostali odměny k Vánocům, jsou navrženi k propouštění, což považujeme za velkou chybu. Navíc v situaci, kdy ústav a archiv budou mít zvýšený rozpočet,“ řekl za odboráře z řad vědeckých pracovníků Petr Blažek.

Ředitel ústavu Zdeněk Hazdra to odmítá. „Reorganizujeme úseky a činnosti, kde většinou nepracují vysokoškoláci, kde se jedná třeba o přepisovačky nebo lidi, kteří digitalizují,“ říká Hazdra.

„Budeme posilovat právě profesní a kvalifikační strukturu ústavu, takže když budeme přibírat někoho do nově vznikajícího oddělení vzdělávání, budou to vysokoškoláci, kteří se zabývají moderními dějinami a didaktikou,“ vysvětluje.

Podle ředitelky archivu Světlany Ptáčníkové u zmíněných šesti zaměstnanců přihlédli k jejich sociální situaci. Navíc oproti běžnému postupu dostanou smlouvy na dobu neurčitou.

„Oslovili jsme lidi, se kterými jsme měli dlouhodobou zkušenost a u kterých věříme, že jsou schopni pracovat dle nově nastavených pravidel,“ uvedla Světlana Ptáčníková a dodala:

„Část zaměstnanců naprosto programově odmítá uznat jakoukoliv chybovost. Tyto zaměstnance, kteří nejsou ochotni k dialogu a nejsou ochotni na sobě pracovat, jsme neoslovili.“

Propuštění zaměstnanci ústavu dostanou jako odstupné 5 platů.

Věra Pfeifferová, Simona Bartošová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme