Praha zatím pokračuje ve spolupráci s EMS ohledně opencard, potvrdila Krnáčová

Servis karet opencard bude dál zajišťovat vlastník majetkových práv k projektu, firma eMoney Services (EMS). Dohodla se na tom s Prahou s tím, že o dalším osudu karty budou obě strany jednat v lednu. Po jednání na magistrátu to dnes řekli primátorka Adriana Krnáčová (ANO) a mluvčí EMS Martin Opatrný.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Opencard

Opencard | Foto: Filip Jandourek

Podle pražské primátorky jsou možné různé varianty řešení. Kdy bude o budoucnosti problematického projektu rozhodnuto, neuvedla. Do Vánoc, jak Praha původně slibovala, to ale podle ní nebude.

„Pánové z EMS nám nastínili některé možnosti, ale nic konkrétního tam nepadlo. Domluvili jsme se, že se opět potkáme 8. ledna, kdy nám představí možný byznysplán, jak by karta mohla být udržitelná a plusová pro Prahu. A pak na základě toho se rozhodneme, jak dál budeme pokračovat,“ uvedla Krnáčová.

Ujistila také, že i přes končící smlouvu mezi EMS a dopravním podnikem cestujícím žádné potíže nehrozí. To potvrdil také mluvčí EMS Martin Opatrný.

Ujistila také, že i přes končící smlouvu mezi EMS a dopravním podnikem cestujícím žádné potíže nehrozí. To potvrdil také mluvčí EMS Martin Opatrný. „Nehodláme jakkoliv omezovat služby ani funkce systému opencard. To znamená, že jedním z výsledků dnešního jednání je to, že vše bude fungovat jako doposud.“

Krnáčová dnes ale zároveň opět nevyloučila možnost dočasného přechodu na papírové kupony.

Firma eMoney Services se dál soudí s Prahou kvůli dluhům, které údajně má město vůči firmě. Další líčení je naplánováno na únor.

Kartu opencard si dosud vyzvedlo asi 1,2 milionu cestujících. Projekt vyšel zhruba na 1,35 miliardy korun a je spojen s řadou problematických smluv, se kterými se město dlouho neúspěšně vyrovnává.

Údajné dluhy Prahy vůči EMS teď řeší soud. Na konci roku navíc vyprší smlouva s dopravním podnikem, což podle EMS může ohrozit provoz opencard.

Edita Valentová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme