TPCA propustí stovky agenturních zaměstnanců, kvůli menší poptávce po nových modelech

Stovky agenturních zaměstnanců kolínské automobilky TPCA dostanou výpověď. Důvodem je menší poptávka po nových modelech. Kmenových pracovníků by se propouštění týkat nemělo. Přesný počet lidí, kteří budou bez práce, určí společnost v polovině února.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Dobíjení elektromobilu před automobilkou TPCA v Kolíně

Dobíjení elektromobilu před automobilkou TPCA v Kolíně | Foto: Michal Trnka

Kapacita výroby v automobilce je zhruba 300 tisíc aut ročně, v roce 2015 plánovala firma vyrobit 250 tisíc vozů, vyrobí jich ale kolem 220 tisíc. Je to asi o deset procent méně, než předpokládala.

Automobilce se proto vyplatí z důvodu efektivity změnit směnný systém, vysvětlil její mluvčí Radek Kňava.

„Budeme měnit směnný systém a ze tří týmů, které v této chvíli máme, budeme redukovat počet pracovních týmů na dva. Bude to s platností od začátku března příštího roku,“ řekl.

TPCA od jara vyrábí novou generaci malých městských vozů a v létě přijala asi 700 lidí. V současné době pracuje v továrně 3700 zaměstnanců.

Pro plánovaný dvousměnný provoz továrna potřebuje přibližně 3200 lidí. V automobilce nyní pracuje asi 800 agenturních zaměstnanců, většina z nich už tedy v březnu v továrně pracovat nebude.

Michaela Široká Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme