Basketbalistky USK Praha zdolaly v Evropské lize Montpellier. Brňanky neuspěly v Turecku

Basketbalistky ZVVZ USK Praha uspěly i napodruhé v duelu Evropské lize na palubovce haly Královka. Po vítězství 80:69 nad Montpellierem se navíc vyhouply na druhé místo skupiny A. Z poslední příčky skupiny B se naopak neodpoutaly hráčky IMOSu. V Kayserisporu prohrály 53:64.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Sonja Petrovičová se probíjí přes obranu Montpellieru

Sonja Petrovičová se probíjí přes obranu Montpellieru | Zdroj: ČTK

Bez reprezentační křídelnice Jany Veselé a s únavou z dlouhého cestování po zápase v Kursku nastoupily Pražanky proti francouzskému soupeři.

I přes slabší pohyb svěřenkyně trenérky Hejkové zvládly vstup do duelu a vypracovaly si až osmibodové vedení. To sice Montpellier dokázal snížit do přestávky na minimum, ve druhém dějství se ale opakoval podobný scénář z úvodu střetnutí. A svůj náskok tentokrát český mistr už nepustil.

„Vždycky vypadla jedna hráčka v obraně a byly z toho laciné koše,“ hledala Natália Hejková odpověď na otázku, pro její tým nedokázal udržet vedení zkraje zápasu.

K výhře USK přispěla 16 body opora domácích Eva Vítečková. Vyhlášená střelkyně nasbírala v Evropské lize už 2424 bodů a zařadila se na sedmé místo historické tabulky.

Brnu chyběly opory

Hráčky IMOSu Brno se v Turecku musely obejít bez tří hráček základní sestavy. Kvůli zdravotním problémům postrádal trenér Bobrovský Michaelu Stejskalovou, Fridu Ailiovou a Katarinu Tetemondovou.

Brňanky i s mladým kádrem dokázaly s favoritem dlouho držet krok. Od startu třetí čtvrtiny se ale začal projevovat rozdíl v kvalitě a především v zkušenostech obou mužstev. IMOS si tak po výsledku 53:64 připsal sedmou porážku v soutěži.

Evropská liga basketbalistek - 7. kolo:

Skupina A:

ZVVZ USK Praha - Montpellier 80:69 (21:13, 32:29, 55:49)
Nejvíce bodů: Vítečková 16, Vaughnová 15, Petrovičová a Burgrová po 14, Elhotová 10 - O'Heaová a Ayayiová po 14, Bassová 13, Skrelaová 10. Fauly: 13:15. Trestné hody: 16/10 - 9/3. Trojky: 6:6. Doskoky: 39:27.

Skupina B:
Kayserispor - BK IMOS Brno 64:53 (15:12, 30:24, 51:39)
Nejvíce bodů: Sandersová 14, Atasová 10, Kaltsiduová 9 - Hindráková, Smithová a Fontenetteová po 11, Mainclová a Beránková po 6. Fauly: 19:16. Trestné hody: 15/11 - 12/4. Trojky: 5:7.

Marek Augustin Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme