Na radnici v Karviné čekají důchodci ve frontách na poukázky na senior taxi

Chodby karvinského magistrátu obsadili důchodci. Úředníci jim totiž vydávají nové poukázky na senior taxi. Díky malé kartičce je taxík zaveze za pouhých patnáct korun k lékaři, na rehabilitace nebo do knihovny. Dotované jízdy po městě se staly takovým hitem, že se na radnici tvoří fronty.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

důchodci (ilustrační foto)

důchodci (ilustrační foto) | Foto: Filip Jandourek

„Budu vyřizovat poukázku i sousedce, které má doma ležáka a nemůže od něj odejít. Je o to velký zájem, je to opravdu výhoda.“

Na poukázku na senior taxi trpělivě čeká i paní Emilie. „Jezdím třeba s kamarádkou k doktorovi, a když zavoláme, že potřebujeme zpátky, tak hned přijedou,“ pochvaluje si.

Podmínkou pro poukázku je splnit minimální věk 70 let. Úřednice vše zapisují do knihy a kontrolují osobní údaje klientů.

Přehrát

00:00 / 00:00

Zájem důchodců o senior taxi v Karviné mapuje reportérka Andrea Čánová

Lidé na chodbě magistrátu už spontánně vymýšlejí, jak by se služba senior taxi dala v Karviné vylepšit.

„Služba je od šesti ráno do čtrnácti hodin, pak končí. Ale když je máma objednaná k lékaři třeba na půl druhou, tak než přijde na řadu, už to zpátky nestihne,“ popisuje jedna z žen.

„Každopádně se podněty zabýváme. Je tady i finanční stránka, kdy jsme trošičku limitováni, abychom byli schopni postihnout potřeby všech seniorů z Karviné,“ říká Martina Smužová z karvinské radnice.

Velký zájem o poukázky na speciální taxi ji ani moc nepřekvapuje. „Senioři jsou připraveni, že budou potřebovat jezdit už od začátku ledna, tím pádem přicházejí už teď pro své průkazky.

Úřednice rozdají asi 1600 poukázek senior taxi.

Andrea Brtníková Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme