Nová aplikace zjednoduší poslech Českého rozhlasu

17. prosinec 2014

Posluchači Českého rozhlasu si mohou stáhnout novou desktopovou aplikaci iRadio pro počítače a laptopy, která jim zjednoduší poslech na internetu. Živé vysílání také doprovázejí textové informace o programu a nabídka zajímavostí z webů stanic. Aplikace běží mimo internetový prohlížeč a přenáší vysílání ve vysoké kvalitě.

„Aplikací pro počítače a laptopy jdeme zdánlivě proti proudu – jakoby proti boomu mobilních aplikací. Poslechovost mobilních aplikací Českého rozhlasu se jen letos zvýšila asi dvakrát, ale 70 procent návštěvníků nás stále vyhledává na počítačích. A pro ty přináší desktopová aplikace iRadio výhody mobilní aplikace – jednoduchost, přehlednost a funkci nezávislou na internetovém prohlížeči,“ uvedl ředitel Centra Nová média ČRo Alexandr Pícha.

Nová desktopová aplikace je ke stažení zde. Aplikace iRadio je bezpečná, neobsahuje reklamy a nevyžaduje zadání žádných osobních údajů. Automaticky se aktualizuje a bude postupně přinášet další funkce a vylepšení. Díky jednoduchému ovládání je možné zjistit informace o poslouchané stanici, například název právě hrané písničky a další informace o vysílaném nebo následujícím programu.

„Aplikace, kterou vyvinul Český rozhlas, umožňuje živý poslech našich stanic. Zapnutí a vypnutí přehrávání je velice pohodlné, spuštění okamžité. Je to další krok směrem k posluchačům a další služba, která jim přibližuje vysílání Českého rozhlasu,“ řekl náměstek generálního ředitele pro program a vysílání René Zavoral.

Instalace aplikace je jednoduchá. Po jejím dokončení se na ploše počítače objeví rozhlasová ikona a menší ikonka na liště vpravo dole vedle hodin. Ke spuštění poslechu tak stačí jediné kliknutí. Stejně jednoduché je také odinstalování aplikace. Stačí kliknout na ikonu „Odinstalovat“ ve složce iRadio v nabídce Start. Odstranění z počítače je okamžité a kompletní. Aplikace je optimalizovaná pro operační systém Windows Vista, Windows 7, Windows 8 a ke svému běhu nevyžaduje internetový prohlížeč ani Flash.

Link na stažení aplikace
Další informace o aplikaci

Jiří Hošna
tiskový mluvčí

Spustit audio
autor: Oddělení komunikace