Muže podezřelého z vraždy v Doběticích propustili z vazby. DNA ukázala na jiného pachatele

Víc než rok prožil ve vazbě údajný 39letý pachatel, kterého policisté obvinili z loňské vraždy seniora na ústeckém sídlišti Dobětice. Soudní líčení s mužem bylo už těsně před rozsudkem. Nakonec byl v úterý propuštěn a ve vazbě skončil jiný člověk, kterého usvědčily vzorky DNA.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Analýza DNA

Analýza DNA

Nepřímé důkazy nejdříve přivedly vyšetřovatele k domnělému pachateli, který už také stanul před soudem. Státní zástupce vinil muže z vraždy seniora, otce jeho partnerky a motivem měla být msta za to, že od něj jeho partnerka odešla.

Právě kvůli nepřímým důkazům nakonec rozsudek nepadl a muž se tak dostal na svobodu. Víc než rok ale strávil ve vazbě.

Přehrát

00:00 / 00:00

O zvratu v kauze vraždy na sídlišti Dobětice mluvil Jan Bachorík

Teď ale přišel v případu zásadní zvrat. V databázi DNA v Kriminalistickém ústavu se až teď objevily nové vzorky, které se shodují s těmi na místě činu.

Policisté už zatkli údajného pachatele. Jde o jednačtyřicetiletého muže z Ústí nad Labem a policii se k vraždě seniora přiznal.

Vyšetřovatel podezřelého obvinil z trestného činu vraždy a kvůli tomu, že měl zamést stopy připraveným výbuchem plynu, ke kterému naštěstí nedošlo, také z obecného ohrožení ve stádiu pokusu, za což mu hrozí až 20 let vězení.

Soud ho poslal do vazby. Kriminalisté teď na případu stále pracují.


Zvětšit mapu

Milan Kopp, Jan Bachorík Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme