Před Vánoci hledají lidé v inzerátech dárky, slevy, ale také nové partnery

Předvánoční čas se projevuje také v tom, co lidé hledají v inzerátech a na internetu. Podle průzkumu společnosti Seznam vyhledávali podobné zboží jako vloni. Nejvíce kosmetiku, knihy, oblečení a drobnosti pro různé koníčky.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Rodina u počítače (ilustrační foto)

Rodina u počítače (ilustrační foto) | Foto: Free Digital Photos

„Zajímavé také je, že nejčastěji se na internetu hledají dětské dárky, to znamená oblečení pro děti a hračky,“ popsala mluvčí Seznamu Irena Zatloukalová.

V porovnání s předcházejícími lety je znát větší zájem o dárky v podobě potravin a nápojů a také o exotické dovolené.

Na inzerát shání lidé hlavně lednice, pračky a myčky. Zajímá je i nabídka věcí zadarmo, takzvaně za odvoz.

Přehrát

00:00 / 00:00

Co lidé nejčastěji hledají před Vánoci na internetu a v inzerci, zjišťovala Jitka Hanžlová

„Změna je poměrně velká. Zatímco běžně přes rok lidé nejčastěji hledají práci, reality a zvířata, před Vánoci hledají nejčastěji bílé zboží, rubriku zdarma a do 100 korun a seznámení,“ popsal změny v inzerátech produktový specialista Annonce Petr Langer.

Pro Vánoce je důležitý i pocit souznění s někým blízkým, a obavy z osamění se tak projevují i v inzerátech.

„V rubrice seznámení nejčastěji ženy muže, protože podle všeho nechtějí být na Vánoce samy. Převaha je poměrně velká a je to zajímavé i z toho pohledu, že zatímco na webu více poptávek dávají muži, ženy to hledají přes hlídacího psa. To znamená, že si nastaví filtry a čekají, co jim přijde,“ vysvětluje Langer.

Ježíšek vede nad Santou ve vyhledávání už jen těsně

Ježíška si v našich krajích vždy držel neotřesitelnou pozici, což platí i pro vyhledávání informací kolem Vánoc na internetu. Santa Claus mu ale letos šlape na paty.

„Ježíšek stále vede v rámci hledání, nicméně už top je letos jenom o prsa. Letos hledalo Santu 44 procent lidí a Ježíška 56, loni byl poměr 32 ku 68,“ potvrzuje Irena Zatloukalová ze Seznamu.

Ale zase více než loni hledali lidé na internetu recepty na tradičního kapra a třeba inspiraci pro tvorbu adventních věnců.

Ježíšek vs Santa Claus - kdo vede ve vyhledávání | Foto: Český rozhlas

Jitka Hanžlová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme