Celý víkend bude foukat silný vítr, na horách hrozí sněhové jazyky

Větrno a na horách sněhové jazyky, taková je předpověď počasí na celý víkend. Síla větru se bude během dne měnit.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Meteorologové očekávají v neděli extrémně silný vítr

Meteorologové očekávají v neděli extrémně silný vítr | Foto: Filip Jandourek | Zdroj: Český rozhlas

„Postupně bude vítr zesilovat na 7 až 12 metrů za sekundu. Vyskytnou se nárazy 15 až 20, na horách až 30 metrů za sekundu. Což je 110 kilometrů za hodinu. Večer se kvůli sněžení a silnému větru mohou začít tvořit sněhové jazyky,“ říká meteoroložka Milena Ferebauerová.

„Sněhové jazyky se budou tvořit jak v sobotu, tak v neděli. A to především díky čerstvému větru a sněžení. Výstraha platí až do pondělního rána,“ pokračuje meteoroložka.

Letošní Štědrý den mrznout a sněžit zřejmě nebude. Sněhu se dočkáme jen na horách. 24. prosince se sice bude mírně ochlazovat, přesto podle Mileny Ferebauerové naměříme odpoledne až 10 stupňů Celsia:

„Ve středu, tedy na Štědrý den, kdy přes naše území přejde studená fronta, se začne trochu ochlazovat. Den ale bude ještě teplý. Nejvyšší teploty budou 6 až 10 stupňů, očekáváme velkou oblačnost, místy déšť nebo přeháňky. Sněžit bude pravděpodobně jen v nejvyšších horských polohách.“

Daniela Pavlíčková Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme