Sledge hokej už se nedá hrát na dvě pětky, říká trenér Jiří Bříza

Český sledge hokej chce s novým vedením nejen získat medaili z vrcholné akce, ale především rozšířit členskou základnu. Tak, aby národní tým nemusel sázet jen na dvě kompletní formace. Třeba jako během víkendového turnaje v Litoměřicích.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Trenér českých sledge hokejistů Jiří Bříza

Trenér českých sledge hokejistů Jiří Bříza | Foto: Pavel Petr | Zdroj: Český rozhlas

Čeští sledge hokejisté mají, a to ukázal paralympijský turnaj v Soči, věkově nejstarší tým a také mužstvo s nejtěžším stupněm zdravotních problémů. Jenže získat nové a především mladší hráče není snadné.

„Museli jsme vytvořit nový plán a soustředíme se na hledání nových talentů a jejich začlenění do kádru. Máme pouze dvě pětky a to je pro dnešní sledge hokej málo,“ uvědomuje si reprezentační trenér Jiří Bříza.

Přehrát

00:00 / 00:00

Český sledge hokej chce s novým vedením nejen získat medaili z vrcholné akce, ale především rozšířit členskou základnu

Posun určitě přinesla účast národního týmu na paralympiádě v Soči a medializace startu.

„Paralympiáda neskutečně pomohla. Kluci, které teď oslovujeme, vesměs sledovali olympiádu a věděli o nás.“

Do přípravy národního mužstva, případně týmů v nejvyšší domácí soutěži, se ale musí nováčci zapojovat postupně. Nic není možné uspěchat.

„Měli jsme první soustředění nováčků a chceme pokračovat, aby najeli co nejvíc kilometrů. Teď máme devět nováčků, potenciál a talent mají pro náš tým zhruba čtyři z nich,“ říká trenér Jiří Bříza.

Zkrátka, v blízké budoucnosti by na mezinárodní úrovni už nemusel nastupovat celek, který tvoří jen dvě kompletní formace. Někteří hráči se navíc po paralympiádě rozloučili s aktivní činností.

Čeští sledge hokejisté vyzvou v Litoměřicích Němce, Italy a Korejce

Číst článek

„Skončil Tomáš Koch, u něj rozhodl věk i zdravotní stav. Tomáš Fojtík přešel do slovenské reprezentace a chybí kvůli zdravotním problémům Zdeněk Šafránek. Ten snad start šampionátu v Buffalu stihne,“ je přesvědčen Jiří Bříza.

Naopak mezi nové nebo staronové tváře v sestavě patří zlínský Jan Matoušek nebo olomoucký Martin Novák. A nejbližší plány? Nic nepodcenit v přípravě na dubnové mistrovství světa v Buffalu. Ve hře bude zachování účasti v elitní společnosti.

Pavel Petr, Vojtěch Bureš Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme