Většina firem se o svátcích zavírá, úřady často jen zkracují provozní dobu

V některých velkých firmách začínají celozávodní dovolené. Do práce v tomto roce přišli naposledy hlavně lidé pracující v průmyslových společnostech. Naopak úřady většinou ještě otevřou, zkrátí se ale jejich otevírací doba.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Česká pošta, prodej cigaret, post shop (ilustrační foto)

Česká pošta, prodej cigaret, post shop (ilustrační foto) | Foto: Filip Jandourek

Celozávodní volno svým zaměstnancům nařídily nejenom některé strojírenské podniky, ale třeba i automobilky. Omezený provoz bude mít většina továren, třeba mladoboleslavská Škoda Auto.

„Ve většině našich výrobních provozů výroba končí odpolední směnou v úterý, výroba naběhne postupně v závodech Mladá Boleslav a Kvasiny v pondělí 5. ledna. Výjimkou je závod Vrchlabí, kde vyrábíme automatické převodovky, tam zahájíme výrobu už v pátek 2. ledna,“ uvádí mluvčí Škoda Auto Josef Baláž.

Přehrát

00:00 / 00:00

Většina velkých firem posílá své zaměstnance na vánoční dovolené, úřady ale většinou jen zkracují otevírací dobu

Dovolenou čerpá i většina zaměstnanců plzeňské Škody Transportation. Naopak na řadě úřadů se bude pracovat i mezi vánočními svátky. Lidé si tak během pondělí nebo úterý stihnout vyřídit důležité záležitosti na většině městských úřadů. Ve vybraných dnech otevřou i úřady práce.

„V průběhu vánočních svátků, respektive ještě před nimi, to znamená 22. a 23. prosince, budou úřední dny na kontaktních pracovištích tak jako v průběhu celého roku. Pokud jde o úřední hodiny 31. prosince, tento den nebude úředním dnem,“ říká mluvčí Úřadu práce Kateřina Beránková.

Různou pracovní dobu nabídnou veřejnosti také pobočky České pošty. Podle mluvčího Matyáše Vitíka jsou úřední hodiny jednotlivých pracovišť rozepsané na webových stránkách společnosti.

„Jediné dva dny, kdy bude mít Česká pošta zavřené všechny své pobočky, jsou čtvrtek 25. prosince a 1. ledna na Nový rok. Jinak si mohou zákazníci najít na našem webu otevírací doby vybraných poboček,“ popisuje Vitík.

„To znamená, že pokud budou chtít lidé vyřídit věci i během svátků, není problém najít si konkrétní poštu, a tam neodkladné záležitosti vyřídit,“ dodává.

Pokladny finančních úřadů jsou už zavřené. Fungovat začnou až od 5. ledna. Ve dnech, kdy budou mimo provoz, můžou lidé daň i nadále uhradit bezhotovostním převodem z účtu nebo poštovní poukázkou prostřednictvím České pošty.

Jan Beneš Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme