Sportovcem roku je podruhé v kariéře tenistka Petra Kvitová

Letos na vítězství v anketě Sportovec roku zlatá medaile z olympijských her nestačila. Podruhé v kariéře se z vítězství raduje Petra Kvitová, která ovládla travnatý Wimbledon. Cenu si odnesla po stejném úspěchu i v roce 2011. Druhá skončila zlatá snowboradcrossařka Eva Samková, třetí rychlobruslařka Martina Sáblíková.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Tenistka Petra Kvitová zvítězila v novinářské anketě Sportovec roku

Tenistka Petra Kvitová zvítězila v novinářské anketě Sportovec roku | Zdroj: ČTK

Petra Kvitová vyhrála na začátku července nejslavnější grandslam a díky tomu "zastínila" zbylé členy nejlepší desítky anktey Sportovec roku, ve které byli ještě tenista Tomáš Berdych, sedmý muž cyklistické Tour de France Leopold König, mistr světa v judu Lukáš Krpálek, dvojnásobná olympijská medailistka v biatlonu Gabriela Soukalová, skifařský mistr světa Ondřej Synek, mistryně Evropy v hodu oštěpem Barbora Špotáková a trojnásobný olympijský medailista v biatlonu Ondřej Moravec.

Kvitová k wimbledonskému titulu pak přidala ještě úspěch v podobě třetí výhry ve Fed Cupu během čtyř let. A na slavnostním ceremoniálu byly právě tenistky vedené kapitánem Petrem Pálou vyhlášeny nejlepším českým kolektivem za rok 2014. Druhá byla stříbrná biatlonová smíšená štafeta ze Soči a třetí skončili čeští fotbalisté.

Štěpán Pokorný Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme