Hertl bude mít čtyři dny vánočního volna, řízek přiletí usmažit přítelkyně

Hokejový útočník Tomáš Hertl hraje v zámořské NHL druhou sezonu, a tak se připravuje v San José na druhé Vánoce ve slunné Kalifornii. Mladí si užije několik dní volna, vedení ligy nařídilo povinně tři dny úplného volna, Sharks mají volno ještě o den delší.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Tomáš Hertl se těší na 4 dny vánočního volna

Tomáš Hertl se těší na 4 dny vánočního volna | Zdroj: ČTK

„Až do 26. máme volno, další den hrajeme v L. A. a trénink máme jen ráno. Máme vlastně čtyři dny volna bez ledu, trošku si odpočineme před druhou polovinou sezony,“ plánuje Tomáš Hertl.

O Vánocích se mají konat dobré skutky. I proto Hertlův klub nedávno uspořádal dobročinou akci na podporu chudých rodin. „Každý jsme měli adoptovanou rodinu, co na tom není dobře, tak jsme jim kupovali dárky. Napsali si seznam dárků, pak jsme s nimi měli na zimáku večeři,“ říká český centr.

Přehrát

00:00 / 00:00

O akcích San Jose Sharks pro fanoušky mluvil s Tomášem Hertlem reportér ČRo Jakub Kanta

Čas je ale i na legrácky. Jednu takovou si pro své fanoušky připravili i hráči Sharks - píseň Sváteční svetr - a účinkoval v ní i slávistický odchovanec. „Bylo to rapování o vánočním svetru. Já tam jenom tancoval, protože rapování bych asi nedal. Myslím, že se to chytilo, hodně se to líbilo.“

Vloni touto dobou měl Čech v sestavě Sharks volna až moc. Po zákroku kapitána LA Kings Dustina Browna měl v koleni přetrhané vazy a čekal na operaci. „Před Vánoci jsem se zranil. Ale byli jsme u Martina Havláta a měli české Vánoce,“ vzpomíná Tomáš Hertl.

Martin Havlát letos změnil působiště, takže do San José přiletí Hertla rozptýlit přítelkyně. „Pustíme si pohádky, přítelkyně udělá řízek, obalíme i lososa, když nemáme kapra. Dáme si nějaké cukroví a uděláme si pohodu,“ těší se jednadvacetiletý hokejista.

Přehrát

00:00 / 00:00

Na Vánoce přijede za Hertlem přítelkyně, těší se i na českou pohádkovou klasiku

Vánoce si nedokáže představit bez pohádek. „Sleduju je každý rok, moje oblíbená je S čerty nejsou žerty, pak Byl jednou jeden král a samozřejmě Tři oříšky pro Popelku. Sleduju je každé Vánoce,“ nezapře Hertl tradiční vkus českého diváka.

Kromě celé rodiny a sněhu nic dalšího z tradičních českých Vánoc, zdá se, chybět nebude. „Stromeček už máme, jsou tu krásné, vypadají až uměle. Myslím, že máme hezký. Dárky mám nakoupené tři týdny dopředu. Když byl čas, koupil jsem je, abych to nehonil na poslední chvíli,“ prozrazuje odchovanec Slavie.

Kromě přítelkyně a místních přátel Hertl obdaruje také rodinu, kde minulou sezonu bydlel. A samozřejmě nezapomněl ani na své rodiče a příbuzné v Čechách. „Přítelkyně jede domu dvacátého šestého, tak si něco poveze.“ O jaký dárek půjde, ale Hertl neprozradil.

Vánoční pohodu by si český útočník mohl přenést do NHL, kde se zatím trochu trápí. Výraznou změnu by jistě přivítal už 27. prosince, kdy Sharks hrají na ledě Los Angeles Kings. Nejen kapitánovi Dustinu Brownovi má totiž z minulé sezony co vracet.

Jakub Kanta, Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme