Soud vrátil k došetření obžalobu radních v kauze opencard

Pražský městský soud vrátil státnímu zastupitelství k došetření obžalobu 15 pražských radních v kauze opencard. ČTK to řekl bývalý primátor Tomáš Hudeček, který patří mezi obviněné. Informaci potvrdila i mluvčí Městského státního zastupitelství v Praze Štěpánka Zenklová. Obžaloba se týká údajného porušení předpisů v souvislosti se zadáním zakázky na podporu programového vybavení firmě Haguess.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Opencard (ilustrační foto)

Opencard (ilustrační foto) | Foto: Filip Jandourek | Zdroj: Český rozhlas

„Soud vrátil obžalobu k došetření. Státní zástupce proti tomu podá stížnost,“ uvedla Zenklová bez dalších podrobností.

„Ukázalo se, že vyšetřování a podání obžaloby bylo mafiánským krokem, který měl poškodit TOP 09,“ prohlásil Hudeček, který ve straně působil do letošního října. „Podle mých informací někteří z vyšetřovatelů vstoupili do hnutí ANO,“ doplnil.

Státní zastupitelství podalo obžalobu na 15 radních a úředníků v červnu. Město podle něj pochybilo tím, že nevypsalo otevřenou soutěž. Vznikla tak prý mnohamilionová škoda.

Radní, kteří jsou obviněni z porušení pravidel hospodářské soutěže či z porušení povinnosti při správě cizího majetku, vinu odmítají. Brání se tím, že v dané situaci nemohli postupovat jinak kvůli licenčním smlouvám.

Vedle Hudečka čelí obvinění i další bývalý primátor Bohuslav Svoboda (ODS).

Kauza opencard | Foto: Český rozhlas

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme