Vojáci ve Vrběticích stráví Štědrý večer na stráži. Armáda pro ně připravila jídlo i stromek

Vojáci, kteří hlídají areál muničních skladů ve Vrběticích na Zlínsku, zažijí provizorní Štědrý večer. Dvě stovky mužů totiž zůstanou na stráži i přes svátky, armáda se jim ale pokusí službu zpříjemnit, a to vánoční večeří i stromkem.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Vojáci hlídají areál vybuchlého muničního skladu ve Vrběticích

Vojáci hlídají areál vybuchlého muničního skladu ve Vrběticích | Zdroj: ČTK

„Štědrý večer stráví na svých stanovištích okolo muničního areálu, a u večeře se tak budou muset postupně vystřídat,“ popisuje mluvčí generálního štábu Jana Růžičková.

„I když budou ve službě, svátky jim alespoň připomene klasická štědrovečerní večeře, kde nebude chybět rybí polévka, bramborový salát a kapr. Ve stanu, který je určen pro vydávání stravy, bude také symbolický vánoční stromek,“ dodává Růžičková.

Odvoz munice z Vrbětic na Zlínsku začne nejdříve ve druhé polovině ledna

Číst článek

V muničním skladu u Vrbětic zemřeli při říjnovém výbuchu dva lidé. Další exploze byla slyšet na začátku prosince. Obě události vyšetřuje policie jako úmyslné obecné ohrožení.

Munice bude po sanaci skladů odvezena do Květné na Svitavsku, a to nejdříve v druhé polovině ledna.

Muniční sklad ve Vrběticích | Foto: Český rozhlas

Pavel Sedláček, Simona Bartošová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme