Policie na předměstí amerického St. Louis zastřelila dalšího Afroameričana

Policisté na předměstí amerického města St. Louis zastřelili dalšího mladého černocha. Strážníci přijeli na čerpací stanici do Berkley zasahovat proti krádeži. Na místě byli dva mladíci, kteří se bránili zatčení. Jeden z nich pak vytáhl zbraň. Strážník bílé barvy pleti v reakci na to třikrát vystřelil a mladého Afroameričana zabil.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Spojenými státy se zvedla vlna kritiky proti policii, která podle demonstrujících neměří Afroameričanům stejným metrem

Spojenými státy se zvedla vlna kritiky proti policii, která podle demonstrujících neměří Afroameričanům stejným metrem | Zdroj: Reuters

U benzínové stanice v Berkley se krátce po střelbě shromáždili lidé, kteří protestovali proti nepřiměřenému jednání policie. Podle mluvčího policie v St. Louis Briana Schellmana ale byla střelba oprávněná:

„Představte si, že proti vám stojí muž se zbraní. Strážník neměl moc času na přemýšlení. Většina z vás by se také cítila v ohrožení života.“

Policie také potvrdila, že má videozáznam z místa činu, který prokáže, zda strážník jednal přiměřeně.

Událost se odehrálai v Berkely, které přímo sousedí s Fergusonem. Právě tam letos na podzim policisté zastřelili neozbrojeného Afroameričana Michaela Browna.

Ve Spojených státech se kvůli tomu zvedla vlna kritiky a protestů proti policii a lidé začali znovu diskutovat o rasových vztazích v zemi.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme