Čeští sportovci stráví Vánoce většinou se svými rodinami, nad kaprem a salátem

Čeští sportovci mohou Vánoce strávit v klidu doma. Ti letní proto, že jim ještě nezačala sezóna, a ti zimní zase kvůli tomu, že kalendář závodů se svátky už dopředu počítá. A také oni tím pádem budou večer hledat, jestli některý z dárků pod stromečkem nepatří jim, i když většinou si přejí nehmotné dárky.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Petra Kvitová, Fed Cup tisková konference

Petra Kvitová, Fed Cup tisková konference | Foto: Filip Jandourek

„Štědrý den strávím částečně ve Fulneku a částečně v Prostějově s přítelem. Takže to mám takové půlené. Nečekám nic, Ježíškovi jsem nepsala. Tak uvidím, jestli jsem byla hodná, jestli něco dostanu,“ směje se Petra Kvitová, jejíž každoroční přání je veřejně známé - aby nejen jí vydrželo zdraví.

Tento těžko zabalitelný dárek by chtěli pod stromečkem najít všichni sportovci, kteří si až na výjimky dopřejí svátky bez tréninku.

Přehrát

00:00 / 00:00

O tom, jak tráví Vánoce známí čeští sportovci, natáčel Martin Charvát

„Vánoce budu trávit s rodinou v Brně. Sejde se nás celá rodina, tak deset lidí. Těším se na bramborový salát, kapra, cukroví. Teď po přípravě si to můžu dopřát,“ těší se Lucie Šafářová, která stejně jako ostatní stráví s rodinou jen pár týdnů v roce a Vánoce jsou jedním z nich.

Kdo co nakonec najde pod stromečkem, to většina ze sportovců neprozradí, ale jsou mezi nimi i výjimky.

„Většinou se snažím, aby byla nějaká sranda. Takže koupím něco srandovního. Taťka nemá řidičák, ale mamce do toho pořád kecá, když řídí. Takže mě napadlo, že mu koupím ještě jeden volant, který by měl u spolujezdce,“ vypráví nejlepší český šermíř, fleretista Alexandr Choupenitch.

I když se dárky dávají až na Štědrý den, jeden velký už přišel cyklistovi Leopoldu Königovi. Ten na podzim podepsal smlouvu s britským týmem Sky a před pár dny mu přišla zásilka s týmovým oblečením.

„Už mi ty věci poslali domů. Ještě jsem je neviděl, ale je to 700 kusů, takže si na to musím koupit nějaký nový byt,“ říká König.

Leopold König | Foto: Tomáš Kohout

Martin Charvát Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme