Češi nakupují i o Štědrém dnu. Pražská nákupní centra byla plná

Češi rádi nakupují dárky až na Štědrý den. Ještě dnes byly některé obchody a nákupní centra v centru Prahy plná lidí. A zájem byl i o vánoční stromky.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Vánoční shon v obchodním centru v Praze na Pankráci

Vánoční shon v obchodním centru v Praze na Pankráci | Zdroj: ČTK

„Je pro dceru. Včera se stěhovala. Takže včera teprve kupovali nábytek a tak jsem jim koupila pod stromeček stromeček,“ vysvětluje paní Šárka, která na poslední chvíli koupila skoro dvoumetrovou stříbrnou jedli.

Podle jednoho z prodejců stromků na Vinohradské ulici v Praze se i tento typický symbol Vánoc prodává celkem často přímo na Štědrý den: „Od rána jsme zatím prodali asi deset stromků. Nejvíce jdou jedličky.“

Živo bylo i v obchodech. Dárky si do stříbřitého papíru s tmavě růžovými mašlemi nechala balit v jednom z pražských nákupních center také Maja Rothenbüller Korcová. Podle svých slov na to zatím neměla čas. Nakoupila dárky pro své vnučky, které mají rády růžovou.

Přehrát

00:00 / 00:00

Nákup dárků a dokonce i vánočního stromku na poslední chvíli není pro řadu Čechů problém. V ulicích Prahy se o tom přesvědčila Eva Rajlichová

Se slavnostním zabalením dárků potřebují nejčastěji pomoci muži, ženy přicházejí většinou s konkrétními požadavky, říká paní Renáta, která se balením dárků zabývá profesionálně:

„Myslím si, že klasický dárek je do vánočního papíru s látkovou nebo s papírovou mašlí. Červená a zlatá barva vítězí.“

To, že Češi nechávají nákup dárků opravdu na poslední chvíli, potvrzuje i Kateřina. Prodává bižuterii a i dnes měla u stánku frontu:

„Lidé skutečně nakupují. Když se kouknete, je jich tady strašně moc. Takže určitě i dnes se nakupuje jako o život.“

Na peněženky a konta českých zákazníků budou ale prodejci útočit i po Štědrém dni, už teď ohlašují povánoční výprodeje.

Eva Rajlichová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme