Počet štědrovečerních požárů oproti loňsku mírně stoupnul

Hasiči vyjížděli na Štědrý den k 57 požárům po celé republice. Oproti loňskému roku tak stoupnul počet výjezdů o sedm. Nejvíce požárů bylo v Praze, v Ústeckém a Středočeském kraji.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Výbuch v budově celního úřadu v Paskově na Frýdecko-Místecku

Výbuch v budově celního úřadu v Paskově na Frýdecko-Místecku | Foto: Hasiči Moravskoslezský kraj

Náročný Štědrý den měli ale i hasiči v Olomouckém kraji.

„Krátce po deváté hodině večerní vyjížděli k požáru rodinného domku na Přerovsku. Tady v jedné místnosti zahořela pohovka, sedačka i další vybavení,“ popisuje mluvčí sboru Nicole Zaoralová.

Hořet prý začalo kvůli neopatrné manipulaci s otevřeným ohněm. „Jedna osoba se nadýchala zplodin hoření a musela být odvezena do nemocnice. Předběžná škoda bude více než 100 tisíc korun,“ dodává mluvčí.

Pražská záchranka měla klidněji

Pražští záchranáři vyjížděli na Štědrý den k téměř 250 zásahům. Většinou ošetřovali chronicky nemocné pacienty. Do Vinohradské nemocnice pak odváželi ženu, která si při pádu na schodech v metru na Chodově těžce poranila páteř.

Počet výjezdů je zatím o něco nižší než loni. Záchranáři zasahovali také u typicky vánočních událostí. Dvěma pacientům uvízla v krku rybí kost, dvakrát záchranáři vyjížděli i k požáru vánočního stromku.

„Tito pacienti se samozřejmě nadýchali kouřových zplodin. Z Chodova jsme převáželi dospělého muže a malé dítě do Thomayerovy nemocnice, ze Stodůlek potom do Motola muže, který byl také intoxikován oxidem uhelnatým,“ upřesňuje mluvčí pražské záchranky Jiřina Ernestová.

Vojtěch Koval Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme