Judista Krpálek po operaci bojuje jen s curkovím, v lednu chce začít trénovat

Závěr životní sezóny judistovi Lukáši Krpálkovi zhořkl. Letošní mistr světa i Evropy si totiž na soustředění poranil koleno a musel na operaci menisku. Teď chodí o berlích a do plného tréninku se chce úřadující mistr světa i Evropy zapojit během ledna.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Lukáš Krpálek

Lukáš Krpálek | Foto: judokrpalek .com

„Když jsem se při tréninku pral s jedním Japoncem, otočil jsem se na noze a prasklo mi v ní. Prvně jsem zůstal ležet, pak mě odnesli a ledoval jsem to. Když to přicházelo k sobě, víc a víc to bolelo,“ vzpomíná Lukáš Krpálek, který tak grandslam v Tokiu zažil pouze jako divák.

Po návratu do Čech absolvoval Krpálek otravné lékařské kolečko. „Na rezonanci mi zjistili, že to mam naprasklé, tak jsme tam píchali plazmu. Zdálo se mi, že to nezabírá a po konzultaci s více doktory jsme zvážili, že bych na tu operaci měl jít, protože bych mohl mít problémy v příštím roce.“

Přehrát

00:00 / 00:00

Rehabilitujího Lukáše Krpálka navštívil reportér Čro Jan Suchan

Zhoršení zranění nejlepší judista světa kategorie do sta kilogramů nechtěl riskovat, vždyť právě v příštím roce si chce potvrdit účast na olympijských hrách v Riu. Proto tedy podstoupil operaci a teď odpočívá.

Judista může maximálně posilovat vrchní část těla, brzy začne šlapat na rotopedu a nohu postupně zatěžovat. Do plného tréninku se chce vrátit v druhé polovině ledna. „V únoru bych měl zase odlétat do Japonska, kde bych měl být měsíc na soustředění,“ plánuje.

„Doufám, že koleno mě už neomezí a budu moct naplno trénovat v kimonu a rvát se. Záleží na tom, jak rychle se uzdravím. Doufám, že to bude co nejrychlejší,“ věří čtyřiadvacetiletý zápasník.

Teď je každopádně jediným soupeřem Lukáše Krpálka cukroví. „S tím jsem nikdy neměl problém. Těším se na všechno jídlo, co do sebe teď budu dávat. O to těžší bude to shodit, váha mi jde výš a výš a doufám, že už se někdy zastaví,“ nešidí se judista, který nyní váží zhruba 110 kilogramů.

Jan Suchan, Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme