Policie bezúspěšně pátrá po vrahovi, který zabíjí taxikáře. Letos zavraždil tři

Kriminalistům z pražské mordparty už řadu měsíců uniká několik brutálních vrahů. Jeden zabijí ženy a jejich těla po částech hází do Vltavy, druhý svou oběť zastřelil a spálil uprostřed lesa, další přímo v tramvaji zastřelil ženu. Poslední z hledaných vrahů zaútočil třikrát na totožný cíl - taxikáře. Všichni zemřeli shodně po průstřelu hlavy a ve čtvrtek.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Taxi si v Bratislavě raději objednávejte telefonicky

Taxi si v Bratislavě raději objednávejte telefonicky | Foto: Tomáš Adamec

Prvního ze zavražděných taxikářů objevil začátkem února kolemjdoucí. Tělo našel v zaparkovaném autě v centru Prahy. Řidič podle lékaře zemřel v noci na 30. ledna, tedy ze čtvrtka na pátek.

A stejnou dobu si vrah vybral i k útokům na dva další muže - šestadvacetiletého a šedesátiletého taxikáře. Oba vyjeli naposledy ve čtvrtek 10. dubna.

„Mladší z taxikářů odjel s posledním zjištěným zákazníkem svým Renaultem z Ječné ulice na Praze 2 v pátek v 1:40. Druhý zavražděný taxikář projížděl svým černým Superbem ulicemi Rytířská a Husova ve čtvrtek 10. dubna ve 23:15,“ upřesnila policejní mluvčí Hana Jeřábková s tím, že stopy končí u odlehlé lesní cesty v pražské Uhříněvsi. Právě tam se našla mrtvá těla.

Přehrát

00:00 / 00:00

Policie marně pátrá po vrahovi tří taxikářů. Podrobnosti má Evelyna Kulíšková

Policisté po několika dnech oznámili, že všechny tři případy bude vyšetřovat jeden tým. Kriminalisté mají podezření, že vraždil stejný člověk.

Na další informace už policie ale vyhlásila přísné embargo. Kvůli případu vyslechla stovku taxikářů a varovala je před zakázkami do odlehlých částí hlavního města. Sami řidiči si ale nebezpečí moc nepřipouštěli.

„Já si dávám pozor, já neberu každého. Nebojíme, tak nad tím nemůžete takto přemýšlet. Když se budu bát, tak budu sedět doma a nebudu chodit do práce.“

Některé vozy taxislužby sice mají takzvané SOS tlačítko s alarmem. Lidé z branže se ale shodují, že v případě střetu nestačí.

„Když si vás někdo vytipuje, tak jste bez šance. To je jako když jdete po ulici a někdo vám dá pistoli zezadu k hlavě. Tak jak se můžete bránit.“

Kriminalisté od lidí dostali během vyšetřování desítky tipů. Na jejich základě sestavili podobiznu muže, který podle nich má v případu klíčovou roli.

„S největší pravděpodobností se jedná o důležitého svědka, nicméně nevylučuji, že by to mohl být samotný pachatel. Proto touto cestou žádáme širokou veřejnost o případná svědectví či informace v případě, že by muže na identikitu někdo poznal a byl by schopen kriminalistům sdělit relevantní skutečnosti, které by tak vedly k jeho vypátrání.“

Detektivům se dokonce přihlásil anonym, který na dopadení vraha taxikářů vypsal odměnu 100 tisíc korun. Jenže ani to zatím nepomohlo. Jak daleko je rok od první vraždy vyšetřování, nechtějí kriminalisté ze strategických důvodů komentovat.

Evelyna Kulíšková Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme