Větru poručit nelze, ví Koudelka. První závod Turné 4 můstků se bude opakovat

Naplánovaný start skokanského Turné čtyř můstků zkazilo počasí. První kolo úvodního podniku ale bylo po necelých třech hodinách a několika přerušeních zrušeno a na stejném můstku se o 25 hodin později bude skákat znovu.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

V Oberstdorfu se kvůli silnému větru skákat nedalo, ukázala grafika přímo na můstku

V Oberstdorfu se kvůli silnému větru skákat nedalo, ukázala grafika přímo na můstku | Zdroj: Reuters

„Byly hodně náročné podmínky. Byli jsme se tam podívat a trochu jsem ušetřil síly. Bavili jsme se s Richiem (trenérem Schallertem, pozn. red.), že byla výhoda, že jsem jel na konci a nemusel jsem se tak připravovat,“ našel pozitivní aspekt zrušeného závodu Roman Koudelka.

„Divil jsem se, že se vůbec rozjeli. Na nájezdu si museli hodně máknout, aby sníh vyfoukali, ale vítr člověk neovlivní,“ říkal český skokan za zvuku ohňostroje, který měl oslavit vítěze a místo toho patřil řídnoucím tribunám a možná i těm jedenácti skokanům, se kterými vítr pořádně cloumal.

Přehrát

00:00 / 00:00

Reakci Romana Koudelky a Richarda Schallerta získal v Oberstdorfu reportér ČRo František Kuna

Start prvního kola byl nejdřív několikrát odložen, vedení závodu potom pustilo první skokany z můstku, soutěžní skok ale absolvovalo necelých šest dvojic KO systému.

„Všichni samozřejmě chtěli skákat, bylo tu skvělé publikum. Nejprve se rozhodlo, že se bude skákat, zkoušelo se všechno, ale někdy to opravdu bylo trochu nebezpečné," vyhodnotil Richard Schallert.

Počasí ovlivňuje Turné 4 můstků roky, každé dějiště jinak

Číst článek

„Vítr se hodně měnil a pro skokany to bylo hodně těžké. Navíc v kombinaci s hustým sněžením. Podle mě to bylo velmi dobré rozhodnutí první kolo zrušit,“ uznal rozhodnutí jury rakouský trenér české reprezentace.

Druhý pokus na dokončení prvního závodu Turné má začít dnes v půl šesté. A pokud se konečně bude skákat, čeká na Romana Koudelku v prvním kole japonský veterán Noriaki Kasai. Celý závod uslyšíte na Českém rozhlasu Sport na webu zpravy.rozhlas.cz a v mobilní aplikaci iRadio.

Turné čtyř můstků | Foto: Michal Jindra

František Kuna, Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme