Poslední dva dny zbývají na platby, které je nutné uhradit do konce roku

Už jen dva dny zbývají na platby, které se musejí poslat do konce roku. Některé banky budou mít otevřené pobočky i na Silvestra, kolem poledne ale většina z nich zavře.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Koruny (ilustr. obr.)

Koruny (ilustr. obr.) | Foto: Miroslav Zimmer

Lidé často nechávají platby na poslední chvíli. To se jim ale nemusí vyplatit, třeba v případě stavebního spoření. Každý, kdo na spoření vloží minimálně 20 tisíc korun ročně, může totiž získat státní příspěvek až dva tisíce korun. Pokud ale lidé platbu nestihnou poslat včas, o příspěvek přijdou.

„V případě, že se peníze nepřipíšou v daném kalendářním roce, tak klient přichází například u stavebního spoření o státní příspěvek, u životní pojistky o daňové výhody,“ potvrzuje Patrik Nacher ze serveru Bankovní poplatky.

Přehrát

00:00 / 00:00

Poslední dva dny zbývají na platby, které se musí uhradit do konce roku. Více zjišťovala Zuzana Švejdová z ekonomické redakce

Nejčastěji lidé volí platbu prostřednictvím internetového bankovnictví. Tímto způsobem platí více než dvě třetiny Čechů. Pokud lidé chtějí, aby jejich platba přišla ještě do konce tohoto roku, musejí odeslat peníze nejpozději do 31. prosince. To ale jen v případě převodu v rámci jedné banky.

„Převody plateb v rámci naší skupiny v ČR je potřeba zadat nejpozději ve středu 31. prosince - na pobočce do 13 hodin, případně elektronicky do 15 hodin. Pokud se jedná o platbu na účet vedený v jiné bance, platí nejzazší termín úterý 30. prosince - na pobočce do 17 hodin a elektronicky do 18 hodin,“ říká mluvčí ČSOB Pavla Hávová.

Každá banka má ale odlišné lhůty pro zpracování. Lidé by si je proto měli ohlídat. Třeba u nezaplacených složenek už termín vypršel. Klienti bank je proto musí zaplatit přes internet nebo přijít přímo na pobočku.

Zuzana Švejdová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme