Hertl konec roku slavit nebude, stíhá sledovat hokejovou dvacítku

Dvacetiletý hokejista Tomáš Hertl se stal stabilním článkem sestavy San José Sharks a připravuje se na poslední zápasy roku, během kterých stíhá sledovat i své následovníky z hokejové dvacítky. Začátek roku 2014 mu ale pokazila rehabilitace po komplikovaném zranění.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Tomáš Hertl stíhá sledovat i své následovníky z hokejové dvacítky

Tomáš Hertl stíhá sledovat i své následovníky z hokejové dvacítky | Zdroj: Reuters

„Když se říkalo, že už si do konce sezony nezahraju, byl první týden nepříjemný. První část roku pak byla hlavně rehabilitování,“ přiznal Hertl, kdy mu letos bylo nejhůř. Jeho vyhlídky v tu dobu nebyly zrovna optimistické, nakonec se oproti předpokladům dokázal vrátit na led dříve.

Díky tomu pak mohl v NHL okusit unikátní atmosféru play-off a zažívat úplně jiné pocity: „Když jsem se vrátil, začínalo se doma, ještě se vyhrávalo, to bylo za tenhle rok asi to nejlepší, pak přišlo zase zklamání,“ vzpomněl Hertl vyřazení z prvního kola Stanley Cupu.

Přehrát

00:00 / 00:00

Poslední rok zhodnotil s Tomášem Hertlem reportér ČRo Jakub Kanta

Jeho Sharks vedli v sérii na čtyři vítězné zápasy už 3:0, nakonec ale postoupili pozdější vítězové celé NHL z Los Angeles. Kings jsou vůbec zatím v zámoří jeho osudovým soupeřem. Byl to totiž jejich kapitán Brown, po jehož nešetrném zákroku musel na operaci.

„Nebudu si stěžovat. Jsem pořád pyšný a pořád si užívám, že můžu být tady a v dobrém týmu,“ zůstává hokejista skromný. Přehnaná nemá ani novoroční přání: „Hlavní je zdraví, určitě se dostat do play-off a tam co nejdál. Když dám nějaké góly, bude to navíc.“

Jedenadvacetiletý talent si i teď mezi tréninky a zápasy Sharks najde čas, aby sledoval počínání svých následovníků v reprezentaci do 20 let. Čeští junioři v Kanadě bojují na MS a oproti papírovým předpokladům zatím nejsou příliš úspěšní. I když Dánsko porazili 4:3 v prodloužení a tím se udrželi ve hře o postup ze skupiny.

Kvůli dvacítce se sází se spoluhráči

„Měli jsme trénink, tak jsme sledovali začátek a konec. Spoluhráči byli ze srandy proti mně, protože jsem fandil Čechům, málem jsme se i vsázeli. Kluci to naštěstí udolali, tak snad je to semkne a uvidíme, jak daleko se dostanou,“ drží palce Tomáš Hertl.

Sám si na šampionátu hráčů do 20 let zahrál dvakrát a shodou okolností jednou právě také v Kanadě. „Do budoucna bych si přál, aby MS dvacítek zůstávalo v Kanadě. Lidi to milují, protože to jsou další hráči, kteří budou nastupovat v NHL,“ říká Tomáš Hertl a dodává:

„Zažil jsem, když to bylo poprvé ve dvou velkých halách, v Calgary a Edmontonu, což bylo úžasné. Kluci si to musí užívat a využít každé situace. Je to pro ně určitě velký zážitek. Toronto je centrum hokeje, můžou se jít podívat do Síně slávy a může je to motivovat,“ tuší český mladík.

Přehrát

00:00 / 00:00

Tomáše Hertla čeká nabitý závěr roku, po dvou těžkých zápasech nezbyde čas ani na silvestrovskou oslavu

A soupeře z Kanady, ale ze západního pobřeží - konkrétně Vancouveru - dnes hráči San José i s Tomášem Hertlem přivítají v rámci NHL na domácím ledě. Zítra je pak čeká poslední utkání kalendářního roku proti dalšímu týmu z jejich vyrovnané pacifické divize - Anaheimu.

„Je to nejlepší tým ligy, takže musíme hrát zodpovědně. Dvakrát jsme je porazili, oni jednou nás. Je to s nimi i hodně vyhecované - dva těžké zápasy. Tak doufám, že oba vyhrajeme,“ vyhlíží útočník San José následující program.

Nabitý hokejový program mu proto ani nedovolí žádné bujaré oslavy příchodu nového roku. „Vrátíme se kolem jedenácté, s klukama si možná připijeme, ale nic velkého to nebude – za dva dny zase hrajeme,“ vysvětluje Tomáš Hertl.

Jakub Kanta, Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme