Ministerstvo životního prostředí podalo kasační stížnost kvůli plánu péče o šumavský park

Ministerstvo životního prostředí dnes předložilo Nejvyššímu správnímu soudu kasační stížnost. Nesouhlasí s verdiktem pražského městského soudu, který resortu nařídil zrušit Plán péče Národního parku Šumava na roky 2014 až 2017. Ministerstvo také požádalo o přiznání odkladného účinku daného rozhodnutí.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Národní park Šumava

Národní park Šumava | Foto: Filip Jandourek

Ministr životního prostředí Richard Brabec z hnutí ANO už dříve řekl, že rozsudek městského soudu sice respektuje, ale nesouhlasí s ním.

„Považujeme to za skutečně procesní záležitost. Jsme přesvědčeni, že jsme se chovali podle zákona. Nejvyšší správní soud by měl být právě tím subjektem, který by to měl rozhodnout,“ vysvětlil ministr.

Plán péče o národní park stanovuje úkoly pro ochranu ekosystémů, rostlin a živočichů. Určuje formu péče o les či vzhled krajiny a formuje podmínky pro dopravu, turistiku a hospodaření na území parku.

Pražský městský soud v polovině prosince nařídil ministerstvu životního prostředí, aby zrušilo plán péče o šumavský národní park.

Pod žalobu se podepsali představitelé pěti obcí - Železné Rudy, Srní, Modravy, Stožce a Hartmanic.

Nejvíce jim vadilo, že by se prý Šumava stala veřejnosti téměř nepřístupnou a velmi uzavřenou oblastí.

Ministerstvo už v minulosti upozornilo, že postupovalo ohledně plánu péče k Národnímu parku Šumava plně v souladu se zákonem.

ČTK, Anna Jadrná Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme