Filipíny zasáhla tropická bouře Seniang. Zemřelo nejméně 59 lidí

Úder tropické bouře Seniang zabil na Filipínách nejméně 59 lidí, desítka osob se pohřešuje. Informoval o tom dnes filipínský úřad pro řešení následků přírodních katastrof. Ačkoli bouře byla relativně slabá a vítr dosahoval jen rychlosti 65 kilometrů v hodině, způsobil živel rozsáhlé záplavy a sesuvy půdy.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Tropická bouře Seniang. Policistka pomáhá filipínskému chlapci z rozvodněného toku

Tropická bouře Seniang. Policistka pomáhá filipínskému chlapci z rozvodněného toku | Zdroj: Reuters

Bouře se k Filipínám přiblížila v pondělí a zasáhla zejména východně položený ostrov Samar, konkrétně oblast Východní Visayas, a také severní část ostrova Mindanao. Evakuovat se muselo na 80 tisíc lidí.

Podle šéfa úřadu pro řešení následků přírodních katastrof Alexandera Pamy, kterého citoval zpravodajský server GMA News, zemřela většina z padesátky obětí při obrovském sesuvu podmáčené půdy ve stotisícovém městě Catbalogan na západě ostova Samar.

Úřady sdělily, že živel přímo zasáhl více než 120 tisíc lidí, kromě mrtvých jsou informace o 26 zraněných a osmi pohřešovaných lidech. Obrovské škody napáchala bouře v zemědělství.

Bouře Seniang má vzhledem k počtu obětí už nyní mnohem tragičtější následky, než řádění mnohem silnějšího tajfunu Hagupit, který východní a střední Filipíny zasáhl začátkem prosince. Tehdy zemřelo 22 lidí. Loni po úderu tajfunu Haiyan na Filipínách přišlo o život přes 7 tisíc lidí.


Zvětšit mapu

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme