Brazilským sportovcům se nelíbí navrhovaný ministr sportu

Brazilští sportovci odmítají navrhovaného ministra sportu. Politik z menší koaliční strany a kazatel jedné z nových církví bude mít na starosti mimo jiné přípravu Letních olympijských her. Se sportem ale nemá téměř žádné zkušenosti. V roce 2005 vyvolal kontroverze, když ho policie zadržela na jednom brazilském letišti s velkým obnosem v hotovosti.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Brazilská prezidentka Dilma Rousseffová v říjnových volbách jen taktak přesvědčila voliče, aby ji zvolili znovu

Brazilská prezidentka Dilma Rousseffová v říjnových volbách jen taktak přesvědčila voliče, aby ji zvolili znovu | Foto: flickr.com, CC BY-SA 2.0, Rede Brasil Atual

Prezidentka Dilma Rousseffová nastupuje funkční období 1. ledna a sestavuje novou vládu. Už teď ale budí kabinet nevoli.

Proti jmenování pastora George Hiltona šéfem rezortu sportu se vyjádřil třeba fotbalista Kaká nebo bývalý jezdec Formule 1 Rubens Barrichello.

Podle nich znovu posloužilo ministerstvo sportu k ostudnému politickému handlování. Prezidentka totiž musí obsadit některé rezorty podle návrhu malých stran, jejichž hlasy potřebuje v kongresu.

V roce 2005 policie Hiltona po zadržení na letišti v Belo Horizonte propustila. Přestože prokázal, že peníze pocházejí z darů věřících jeho náboženské společnosti, Univerzální církve království božího, jeho tehdejší strana ho po incidentu vyloučila.

David Koubek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme