Prezident Zeman se v pátek setká s premiérem Sobotkou u novoročního oběda

Premiéra Bohuslava Sobotku z ČSSD čeká novoroční oběd s prezidentem. Setkají se hodinu po poledni na prezidentském zámku v Lánech. Podle prezidentova mluvčího Jiřího Ovčáčka bude součástí oběda také zhodnocení uplynulého roku.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Prezident Miloš Zeman (vlevo) Bohuslav Sobotka (vpravo), Úřad vlády

Prezident Miloš Zeman (vlevo) Bohuslav Sobotka (vpravo), Úřad vlády | Foto: Filip Jandourek

„Předpokládám, že součástí novoročního oběda bude určitě zhodnocení uplynulého roku a i diskuze o roce budoucím,“ řekl Radiožurnálu Ovčáček.

Podle mluvčího Sobotka na oběd přijede i s manželkou Olgou. K slavnostní tabuli s nimi zasedne i první dáma Ivana Zemanová.

„Pan premiér se svou chotí se dostaví na zámek v Lánech zhruba ve 13 hodin, pak bude následovat krátké posezení v zámecké knihovně a ve 13:30 bude zahájen novoroční oběh za účasti pana prezidenta a jeho manželky a pana premiéra s jeho manželkou,“ popsal Ovčáček program novoročního setkání.

Letos Miloš Zeman svůj první novoroční oběd ve funkci prezidenta absolvoval s tehdejším premiérem v demisi Jiřím Rusnokem. Bavili se mimo jiné o novele vysokoškolského zákona.

S ústavními činiteli v minulosti obědval i Zemanův předchůdce Václav Klaus. Mezi témata rozhovorů často patřily vztah vlády a parlamentu, případně plánování voleb.

David Černý, Martin Hromádka Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme