Zpravodaj Arafat a štědrovečerní ráno. Co se také ve vysílání 'podařilo'

Konec roku je příležitostí pochlubit se i tím, čím by se jinak žádný rozhlasový moderátor či reportér nechlubil. I když se snažíme sebevíc, čas od času se přece jen něco nepovede. Co také vyplodily zašmodrchané jazyky našich rozhlasových kolegů v uplynulých měsících a letech, si poslechněte v silvestrovském výběru.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Rozhlasový mikrofon

Rozhlasový mikrofon | Foto: Khalil Baalbaki | Zdroj: Český rozhlas

Letošní i starší přebrepty, kiksy a různá nedopatření startují moderátoři zpráv. I když mají obvykle dokonalý přehled o všem, co se u nás i ve světě děje, občas se z nich stanou popletové.

Přehrát

00:00 / 00:00

Silvestrovský výběr přebreptů poprvé

Úkolem rozhlasového moderátora je mimo jiné i představování dalších hlasů, které posluchači z vysílání slyší. Jenže někdy se stane, že jméno je v podkladech špatně napsané nebo se moderátorovi zrovna vykouří z hlavy. Stane se to i v případě, že kolegu, který v tu chvíli sedí naproti vám, znáte mnoho let.

Přehrát

00:00 / 00:00

Silvestrovský výběr přebreptů podruhé

Ať už je na vině nepozornost nebo technický kiks, výsledek zaskočí nejen posluchače, ale právě moderátora. Své o tom ví i moderátorka zpráv Jana Petrová, kterou slýcháte na vlnách Radiožurnálu už víc než 13 let. Připomeňme si teď, jaké perličky za tu dobu pronesla v živém vysílání.

Přehrát

00:00 / 00:00

Silvestrovský výběr přebreptů potřetí

A jaké slovo vznikne, když se rozhlasový reportér nemůže rozhodnout mezi pozdravy „na shledanou“ a „na slyšenou“?

Přehrát

00:00 / 00:00

Silvestrovský výběr přebreptů počtvrté

Sportovce se složitým jménem nemá většina sportovních komentátorů zrovna v lásce, ale většinou se při jejich vyslovování nespletou. Problémy ale často udělá i naprosto běžné, normální slovo, na kterém se naši reportéři v tomto roce mockrát zasekli.

Přehrát

00:00 / 00:00

Silvestrovský výběr přebreptů sportovní

Ani v lednu 2015 nebude ve vysílání Radiožurnálu chybět exkluzivní zpravodajství z Rallye Dakar. Už podesáté bude v dakarském konvoji Jan Říha a jako pozvánku vybral kuriozity z natáčení svých reportáží.

Přehrát

00:00 / 00:00

Silvestrovský výběr přebreptů dakarský

ČRo, Martin Hromádka Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme