Egyptský soud přijal odvolání tří vězněných novinářů televize Al-Džazíra

V Egyptě se bude opakovat proces se třemi novináři televize Al-Džazíra. Nejvyšší soud tak vyhověl odvolání obhájců. Australan Peter Greste, jeho kolega s kanadským a egyptským občanstvím Muhammad Fahmí a egyptský produkční Báhir Muhammad jsou ve vězení už více než rok. Úspěšné odvolání tak vyřadilo ze hry případné udělení milosti.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Peter Greste, Mohamed Fahmy a Baher Mohamed, tři novináři, kterým egyptský soud udělil trest sedm let vězení

Peter Greste, Mohamed Fahmy a Baher Mohamed, tři novináři, kterým egyptský soud udělil trest sedm let vězení | Zdroj: Reuters

"Milost by byla velmi špatným vyústěním procesu, protože Peter nic špatného neudělal. Nezaslouží si, aby odjel z Egypta s obviněním na krku, je naprosto nevinný," řekl médiím Andrew Greste, bratr odsouzeného australského novináře.

Sedm až deset let vězení udělil v červnu žurnalistům soudce za údajnou podporu terorizmu a nepravdivé zpravodajství o dění v Egyptě.

Policie zadržela štáb Al-Džazíry při natáčení rozhovoru s Muslimským bratrstvem před více než rokem. Za mřížemi teď zůstanou i během obnoveného procesu.

Štěpán Macháček Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme