Hokejové Kladno zrekonstruovalo stadion, oslavilo 90. výročí a sestoupilo

Oslavy 90. let klubu na zrekonstruovaném stadionu. To měl být hlavní motiv ohlédnutí za rokem 2014 pro všechny příznivce kladenského hokeje. Jenže vše zastínily výkony týmu a jarní sestup Rytířů z extraligy.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Kladenský zimní stadion září po rekonstrukci novotou

Kladenský zimní stadion září po rekonstrukci novotou | Foto: Petr Kadeřábek | Zdroj: Český rozhlas

„Když jsem odjížděl na zápas, vedlo Kladno po pěti minutách 3:0. Byl to klíčový zápas, který museli vyhrát. Když jsem se vrátil a zjistil, že prohráli 3:5, byl jsem hodně naštvanej, ale takový je život,“ říkal po rozhodující prohře Kladna v baráži majitel Rytířů Jaromír Jágr.

Tři kola před koncem bylo jasné, že tým kolem kapitána Pavla Patery neudrží minimálně pro nadcházející sezónu v Kladně extraligu.

„To je nejhorší pocit, jaký jsem mohl zažít. Budu se snažit na tuhle sezonu zapomenout,“ smutnil po sestupu Pavel Patera.

Přehrát

00:00 / 00:00

Byl to nejhorší pocit, jaký jsem zažil, říkal po sestupu Kladna z extraligy tehdejší kapitán Rytířů Pavel Patera

Jeho další hokejové kroky vedly do Olomouce, která právě na úkor Kladna postoupila do extraligy. A nebyl rozhodně jediný, kdo šatnu Rytířů po sezóně opustil.

Trenéři Čelanský s Kopeckým začali budovat nový tým, který má za úkol vybojovat návrat Kladna mezi elitu.

V cestě za snem ale museli hráči hned na začátku překonat obrovskou překážku, když se třicet úvodních kol první ligy nemohli těšit z domácího prostředí.

Kladenský stadion totiž prošel rozsáhlou rekonstrukcí a tak museli Rytíři hrát všechna utkání na ledě soupeřů.

„Zaplaťpánbůh, že se to opravilo. Vloni byl stadion zchátralý a teď už je to trochu kulturní. Můžete sem vzít děti, je to hezký. Velký rozdíl je malinký hřiště, musíme se na tom naučit hrát,“ říkal po otevření zrekonstruovaného stadionu Jan Hlaváč, který přijel ze zámoří vypomoci Kladnu na 13 zápasů.

Nezažil už ale den, kdy byl v roce 2014 zatím jedinkrát vyprodaný stadion. Stalo se 13. prosince na prvoligový duel mezi Kladnem a Jihlavou.

Ke kladenskému dresu vždy patřila Poldinka

Ten se totiž hrál v rámci oslav 90.let kladenského klubu v retro dresech. S paní Poldi na prsou si před parádní kulisou zahráli nejen současná generace, ale posléze v utkání hvězd i hokejisté, kteří na Kladně váleli v letech minulých, včetně Martina Procházky.

„Bylo to krásný, v dresu s Poldinkou jsem začínal kariéru. Ke Kladnu to patří a mělo by to tak být i dál.“

„Pro každého hráče, který měl tu čest tady na zimáku strávit kus života, je to nádherný. Většinou nechají kluci problémy stranou, vstoupí do kabiny, a jako kdyby je spojilo nějaké neviditelné lano,“ doplňuje Martina Procházku Josef Zajíc.

Za neviditelné lano teď musí tahat celý současný tým Rytířů tak, aby v nadcházejícím roce vrátili extraligu do Kladna.

Petr Kadeřábek, Vojtěch Bureš Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme