Atletické HME čekají velké návraty. Závodit budou Hejnová, Maslák i Svoboda

Jedním ze sportovních vrcholů roku 2015 bude Halové mistrovství Evropy v atletice, které začne přesně za 63 dnů. Na pražském šampionátu se na začátku března budou chtít představit i ti domácí sportovci, kteří v uplynulé sezoně bojovali s různými zraněními.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Zuzana Hejnová zvítězila na Diamantové lize v novém českém rekordu

Zuzana Hejnová zvítězila na Diamantové lize v novém českém rekordu | Zdroj: Reuters

Mezi uzdravené české atlety patří například mistryně světa v běhu na 400 metrů překážek Zuzana Hejnová. V hale se sice běhá pouze hladká čtvrtka, ale i na ní by uzdravená česká atletka ráda bojovala o medaili.

Nejvyšší ambice bude mít na stejné trati i Pavel Maslák, který také bojoval většinu minulého roku se zraněním. „Nějak se to sečetlo – je to doma a ještě je to obhajoba, takže to pro mě má velký význam. Když se mi obhajoba povede, bude to super,“ těší se halový mistr světa i Evropy na 400 metrů.

Přehrát

00:00 / 00:00

S českými hvězdami blížícího se HME v atletice mluvil reportér ČRo Jakub Marek

Dalším atletem, který se chce v O2 areně představit co nejlépe, je překážkář Petr Svoboda. Ten se do halové sezony vrací dokonce po téměř čtyřech letech. „Na halu mám velké cíle, ale nechám si je pro sebe, protože v mém stavu může být úplně všechno jinak,“ volí opatrná slova halový mistr Evropy na 60 metrů překážek z roku 2011.

Zdravotní problémy se v poslední době naštěstí vyhýbaly Janu Kudličkovi. Český tyčkař se díky tomu zařadil do užší světové špičky a Praze by to rád potvrdil.

Pořadatelé MS v hokeji věří svým zkušenostem, plánují překonat divácký rekord

Číst článek

„Pražský sektor je dobrý. Myslím, že tomu nasvědčují i výkony, které se v O2 areně naskákaly. Myslím, že halová Evropa bude zajímavá pro diváka, co se týče výsledků a výkonů. Doufám, že to bude jedno z nejlepších HME,“ věří třetí tyčkař z halového MS a také z venkovního evropského šampionátu Jan Kudlička.

Velká očekávání nemají jen sportovci, fanoušci už vykoupili všechny vstupenky na finálové disciplíny. Důležité ale bude, aby diváci přišli na kvalifikační boje. „Pro naše závodníky je to důležité, protože budou bojovat o to, aby se do finále dostali," láká fanoušky Tomáš Janků, výkonný ředitel pražského HME.

Jakub Marek, Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme