Odchod klubové legendy: Steven Gerrard po sezoně skončí v Liverpoolu

Kapitán fotbalistů anglického Liverpoolu Steven Gerrard potvrdil, že klub opustí. Po sezoně mu totiž vyprší smlouva. Čtyřiatřicetiletý fotbalista hrál za „Reds“ nepřetržitě od roku 1998 a pomohl vyhrát deset trofejí včetně Ligy mistrů v roce 2005.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Steven Gerrard strávil v Liverpoolu celou svou dosavadní kariéru

Steven Gerrard strávil v Liverpoolu celou svou dosavadní kariéru | Zdroj: Reuters

„Bylo to nejtěžší rozhodnutí mé kariéry,“ řekl Steven Gerrard na tiskové konferenci. „Liverpool byl tak dlouho velkou částí života, ale cítím, že je to v nejlepším zájmu všech, mé rodiny i klubu,“ dodal 34letý záložník. Managament klubu sice Gerrardovi nabídl novou smlovu, klubová ikona posledních let ji ale nepřijala.

Tuto sezonu záložník dohraje v Liverpoolu. „Odteď do posledního kopu sezony budu plně oddaný týmu, stejně jako vždycky,“ slíbil. Kariéra bývalého záložníka anglické reprezentace ale nekončí, anglická média mluví o zájmu klubů z americké MLS, například Los Angeles Galaxy.

Kapitán Liverpoolu oznámil opuštění klubu po téměř sedmnácti sezonách v červeném dresu. „Jako lídr i jako člověk je Steven neporovnatelný s kýmkoli, s kým jsem kdy pracoval,“ poklonil se Gerrardovi trenér týmu Brandon Rodgers.

Steven Gerrard podepsal v Liverpoolu svou první profesionální smlouvu v roce 1997, v listopadu dalšího roku si připsal debut v prvním týmu. V následujících sezonách odehrál 695 a vstřelil 180 gólů, poslední dva včera z penalt Leicesteru City.

Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme