Frontman skupiny U2 Bono Vox kvůli zranění možná přestane hrát na kytaru

První muž irské rockové skupiny U2 Bono Vox už možná nebude moct hrát na kytaru. Důvodem jsou následky jeho nedávné nehody na kole, při které utrpěl mimo jiné mnohonásobné zlomeniny paže – ruku si polámal od prstů až po lopatku.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Frontman kapely U2 Bono Vox

Frontman kapely U2 Bono Vox | Zdroj: Reuters

Známý hudebník a také zanícený humanitární aktivista to napsal na webových stránkách své kapely.

Upřesnil, že teď má titanový loket a už týdny musí prášky tlumit silnou bolest. Po fyzické stránce na tom prý není dobře, doufá ale, že se do příštího turné dá dohromady.

Zotavení je podle jeho slov náročnější, než si myslel. Bona teď tedy trápí možnost, že kvůli zraněné ruce možná už nebude schopen hrát na kytaru.

Bono Vox se zranil v listopadu při jízdě na kole v neworském Central Parku. Při pětihodinovém zákroku mu lékaři operovali mnohočetná poranění v horní části těla. Zlomenou měl mimo jiné i oční klenbu a na tři části zlomenou levou lopatkovou kost. Vůbec nejvážnější byla zlomenina pažní kosti, kterou měl roztříštěnou na šesti místech. Při operaci museli Bonovi přesunout poškozené nervy, které rukou prochází, a kost mu zpevnili třemi kovovými pláty a 18 šrouby.

Zrušil prý všechna plánovaná veřejná vystoupení a komunikovat s veřejností chce v první polovině roku výhradně prostřednictvím webových stránek kapely.

Jak ale s nadhledem poznamenal v dopise fanouškům, ostatní členové kapely ho ujistili, že budoucnost kapely ani západní civilizace to nijak neovlivní. A frontman U2 se poučil i ze samotné nehody – zjistil prý, že není obrněné vozidlo.

Koncertní šňůra U2 má začít v květnu v kanadském Vancouveru, pokračovat bude ve Spojených státech a pak se přesune do Evropy. Zájem fanoušků je zjevně velký – podle webu skupiny je už teď většina koncertů vyprodaných.

mka, Tea Veseláková Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme