Průměrné denní teploty se v lednu udrží nad nulou. Chladnější bude závěr měsíce

V lednu se budou průměrné teploty v České republice pohybovat přes den spíše nad nulou. Vyplývá to z měsíčního výhledu počasí, který dnes zveřejnil Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ). Nejchladnější zřejmě bude poslední lednový týden.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Zima (ilustrační foto)

Zima (ilustrační foto) | Foto: Milena M. Marešová | Zdroj: Český rozhlas

„Po mrazivém závěru roku 2014 očekáváme, že období příštích čtyř týdnů od 5.1. do 1.2. 2015 bude teplotně i srážkově průměrné. Celkově tak počasí bude odpovídat roční době. Nelze však vyloučit kratší výkyvy počasí jak do podprůměrných, tak do nadprůměrných hodnot, které k počasí ve střední Evropě patří,“ píše se ve zprávě na webu ČHMÚ.

V příštím týdnu by se průměr denních teplot měl pohybovat většinou nad nulou, meteorologové uvádějí rozmězí od -1 do plus 3 stupňů. V noci by mělo mrznout, tam je rozmezí -7 až -1 stupeň. I pro další týdny uvádějí meteorologové průměr denních teplot nad nulou, výhled však už není tak přesný.

Meteorologové varují před sněhovými jazyky. Budou se tvořit hlavně na horách

Číst článek

U nočních teplot se naopak průměry budou podle meteorologů držet po celý zbytek ledna pod nulou, jen výjimečně by mohly stoupnout těsně nad bod mrazu.

Nejchladnější by měl být podle dlouhodobého výhledu poslední lednový týden. U denních teplot uvádějí meteorologové rozmezí -7 až 5 stupňů, u nočních -13 až nula.

Co se srážek týká, nejvíc by mělo pršet či sněžit příští týden, další týdny už budou v průměru sušší.

ČTK, Dominika Píhová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme