Fotbalisté Plzně zahájili přípravu, trenér Koubek čeká boj tří týmů o titul

Fotbalisté Viktorie Plzeň začali jako první z favoritů Synot ligy přípravu na jarní část sezony. Nechyběl hlavní hecíř Pavel Horváth, své na podzim zraněné koleno mohl zatěžovat i kapitán David Limerský a nechyběly ani zimní posily. Viktoriáni by opět vybojovali účast v kvalifikaci o Ligu mistrů.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Fotbalisté Vitkorie Plzeň při prvním tréninku

Fotbalisté Vitkorie Plzeň při prvním tréninku | Foto: Jaroslav Plašil | Zdroj: Český rozhlas

„Tahle parta je fantastická. Už mi to chybělo a těšíme se na start,“ řekl ještě prvním společným tréninkem roku 2015 plzeňský kapitán David Limberský. I na startu nejméně oblíbené části sezony, kterým několikatýdenní fyzický dril je, mohli mít fotbalisté vedoucího celku tabulky dobrou náladu.

Viktoriáni začali s přípravou o něco dříve než největší rivalové ale nejenom v tomto případě mají před sparťany mírný náskok. V tabulce jsou na tom o bod lépe a přibyli i noví hráči. Egon Vůch sice dorazí z Teplic až v létě, ale stoper Jan Baránek už s novými spoluhráči po příchodu z Ostravy trénoval. Zapojil se i bosenský útočník Aidin Mahmutović, který přišel z Teplic.

Přehrát

00:00 / 00:00

Začátek přípravy plzeňských fotbalistů navštívil reportér ČRo Jaroslav Plašil

„V Teplicích jsem byl 8 let a potřeboval jsem změnu. Myslím, že pro každého hráče je konkurence zdravá. Já si vždycky věřím a bude to na trenérovi. Kdo bude mít nejlepší formu, bude hrát,“ naráží Aidin Mahmutović na velkou konkurenci, která teď v plzeňském útoku vznikla.

Pro trenéra Miroslava Koubka to mohou být při výběru sestavy při ligových zápasech příjemné starosti. „Je to hodně útočníků, jsou to kvalitní hráči. Ale jsou i jiné možnosti, jak s tímhle balíčkem hráčů naložit jiným, systémovým způsobem,“ ví kouč Západočechů.

„Sledoval jsem to a byl jsem překvapený, jak k tomu vedení přistoupilo. Klobouk dolů před tím, že přivedlo takové posily a ještě v létě přijde Egon Vůch, takže jsme doplnili dobře,“ myslí si kapitán David Limberský.

První trénink v Plzni absoloval i Aidin Mahmutović | Foto: Jaroslav Plašil

„Každý půlrok nám říkají, že z ambicí slevovat nebudeme. Sami to dokazují tím, že drží kádr pohromadě, nechtějí prodávat za každou cenu a kupují to nejlepší z české ligy. Jsme rádi, že to tak je a doufáme, že to tak vydrží to nejdýl,“ vnímá levý obránce Viktorie.

„Staráme se o to, abychom byli co nejsilnější. Jak bude posilovat konkurence je jejich věc. Jsme rádi, že tu máme nové tváře, které snad ještě zvýší naši kvalitu,“ věří Limberský.

„Udělali jsme si svoje, naši konkurenti určitě také,“ dodává kouč Miroslav Koubek, který pochopitelně tuší, že se i kádr konkurence během zimní přípravy promění.

Nejde jen o Spartu, ale také o Jablonec, který trenér Plzně ještě nevyčlenil z boje o první mísot v tabulce. „O titul hrají 3 mužstva, nechtěl bych specifikovat, kdo je větší soupeř,“ zůstává Koubek opatrný.

„Nikdo jiný asi do boje o titul nezasáhne a v tomhle složení si to rozdáme o první místo. Jsme rádi, že Jablonec už máme za sebou,“ naráží David Limberský také na poslední zápas podzimu, který jeho tým šťastně vyhrál díky brance v nastavení.

Někteří fotbalisté Vitkorie dorazili na trénink pěšky, jiní na kolech | Foto: Jaroslav Plašil

Jaroslav Plašil, Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme