V Bostonu začne proces s Džocharem Carnajevem obviněným z útoku na maraton

V americkém Bostonu začne v pondělí očekávaný proces s mladíkem obviněným ze zosnování útoků na maraton v roce 2013. Soud předtím zamítnul žádost obhájců o posunutí termínu. Džochar Carnajev čelí obvinění ze zabití tří a zranění víc než dvě stě šedesáti dalších lidí při pumových útocích.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

V cíli bostonského maratonu došlo ke dvěma explozím

V cíli bostonského maratonu došlo ke dvěma explozím | Foto: Twitter, David L. Ryan

Soud v sobotu zamítnul žádost obhajoby Džochara Carnajeva o posunutí data i místa projednávání, proces tak začne podle plánu v pondělí výběrem poroty.

Obhájci tvrdí, že se jednadvacetiletému mladíkovi v Bostonu nedostane spravedlivého zacházení kvůli jednostranné publicitě a možné podjatosti případných porotců.

Džochar Carnajev je obviněný z celkem třiceti trestných činů, včetně spiknutí a použití zbraně hromadného ničení. Pokud bude usvědčen, hrozí mu trest smrti.

Činů se podle obhajoby dopustil společně s bratrem Tamerlanem, který zemřel několik dnů po útoku při přestřelce s policií.

Lenka Kabrhelová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme