Slabší koruna přilákala do Česka více zahraničních turistů, loni jich přijelo téměř 8 milionů

V roce 2014 přijelo do České republiky rekordní množství zahraničních turistů. Podle předběžných odhadů jich bylo téměř osm milionů. Němce, Rakušany a Poláky lákal nižší kurz koruny.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Praha

Praha | Foto: Jaroslav Skalický

„Oslabení koruny mělo vliv především na okolní země. Cítíme zvýšený nárůst z Německa, Rakouska, Polska i Slovenska. Troufám si říct, že díky tomuto oživení se nám podařilo trochu nahradit chybějící ruské turisty například v Karlových Varech, kde pociťují návrat německých turistů,“ potvrzuje ředitel Institutu turismu agentury CzechTourism Jan Herget.

Do České republiky míří ale i stále více turistů z Asie. Především z Číny a Jižní Koreje.

„Čína a Korea rostou dlouhodobě. Korejci mají zájem o českou kulturu a také pomohlo otevření přímých letů ze Soulu do Prahy, kdy se létá každý den. Kombinace ČSA a Korean Air velmi pomohla dalšímu nárůstu,“ připomíná Herget.

„U Číny to má souvislost s ekonomickým růstem. Střední třída velmi bohatne a snaží se cestovat do Evropy. Musí ale bojovat o víza, aby mohla cestovat,“ dodává.

Jitka Hanžlová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme