Skifařka Mirka Knapková poznává soupeřky a přípravu směřuje k OH v Riu

Do olympijských her v Rio de Janeiru sice zbývá více než rok a půl ale pro skifařku Mirku Knapkovou je to relativně krátká doba. Celá příprava elitní světové veslařky totiž směřuje k vrcholu v Brazílii, kde by ráda obhájila zlato z her v Londýně.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Mirka Knapková na pódiu

Mirka Knapková na pódiu | Foto: Alena Podlucká

„Blíží se to. Přijde mi, že čím dál víc znám svoje soupeřky. A to nejen jako soupeřky, ale i lidsky jako kamarádky,“ usmívá nejlepší česká skifařka.

„Vím, co dělají, jak jsou motivovaný a občas mi mrazí v zádech z toho, jak chtějí všechny vyhrát. Na druhou stranu mě to motivuje,“ popisuje Mirka Knapková, která dokázala i v ne příliš vydařené uplynulé sezoně vyhrát mistrovství Evropy.

Na světovém šampionátu ale po dlouhé době nepostoupila do finále a na klidu ji nepřidávají ani zprávy od soupeřek, které se k ní občas dostanou.

Přehrát

00:00 / 00:00

Mirka Knapková se v přípravě vyhýbají zdravotní problémy a všechno už směřuje k olympijským hrám v Rio de Janeiru

„Tak většinou dávají na facebook nějaké výsledky z trenažéru, tak na ně kouknu, protože trenažér je ukazatel fyzické připravenosti. Samozřejmě k veslování potřebujete i techniku a já jsem ten typ, který si technikou hodně pomůže,“ uklidňuje sebe i své fanoušky Mirka Knapková.

Olympijská vítězka ani po více než deseti letech v absolutní světové špičce neztrácí motivaci.

„Je to sport. Dělám to, protože mě to baví. To je nejdůležitější. Když něco děláte dlouhou dobu, tak někdy těžko hledáte motivaci.“ To ale v současné době naštěstí není případ Mirky Knapkové.

Do přípravy zařadí Knapková Jizerskou padesátku

Ještě před hrami v Riu ji čeká letošní světový šampionát ve Francii, který bude zároveň olympijskou kvalifikací. Část hrubé přípravy tak už má Mirka Knapková za sebou a těší ji, že nemá žádné zdravotní problémy.

„Dávám na sebe strašný pozor. Loni jsem přechodila virózu a měla z toho zánět šlach. Teď, když se cítím mizerně, tak trochu povolím, aby měl další trénink větší efekt,“ dodává Mirka Knapková, která se ale v těchto dnech rozhodně nešetří.

30. prosince absolvovala na běžkách pětatřicetikilometrový Bedřichovský noční maratón, kde skončila druhá a za týden se poprvé postaví na start tradiční jizerské padesátky.

Vojtěch Bureš, Jakub Marek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme