Čína už nechce kopírovat, ale vynalézat. Zvýší počet vlastních patentů

Čína chce během příštích pěti let ztrojnásobit počet patentů. Informovala o tom čínská vláda na svých internetových stránkách. Jde o snahu Pekingu stát se větším hráčem na poli špičkových technologií.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

CODE MODE 2012 v domě na rohu Kaizlových sadů a Sokolovské ulice v Praze 8

CODE MODE 2012 v domě na rohu Kaizlových sadů a Sokolovské ulice v Praze 8 | Foto: Eva Dvořáková

Vláda chce podle svého prohlášení zvýšit do roku 2020 počet patentů na 14 na deset tisíc obyvatel. Předloni byly v Číně podány čtyři patenty na stejný počet obyvatel. Čína tehdy vydala celkem 629 612 patentů, což bylo o 200 000 více než ve Spojených státech.

Vláda se také snaží omezit délku procesu přezkoumání žádostí o patenty a ochranné známky. Ta se má do pěti let snížit na 20,2 měsíce z 22,3 měsíce v roce 2013. U ochranné známky to má být na devět měsíců z deseti.

Ve vládním prohlášení se uvádí, že duševní vlastnictví se stále více stává důležitou součástí strategických zdrojů Číny a konkurenční schopností.

Padělané motorové pily určené k sešrotování | Foto: Josef Kopecký

Martin Ježek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme