Indonésie prošetří po havárii airbusu AirAsia licence leteckých společností

Indonéské úřady začaly prošetřovat licence leteckých společností. Ke kontrole přistoupily poté, co se ukázalo, že společnost AirAsia neměla povolení k letu v den, kdy havaroval její airbus. Na jeho palubě pravděpodobně zemřelo všech 162 lidí.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

AirAsia

AirAsia | Zdroj: Reuters

Úřadující ředitel letecké dopravy na indonéském ministerstvu dopravy Djoko Murjatmodjo ale upozorňuje, že kontrola přímo nesouvisí s vyšetřováním havárie.

„Nechci se vyjadřovat k tomu, jestli hrála licence nějakou roli v havárii. Musíme počkat na výsledky Národní komise pro bezpečnost dopravy. Je třeba rozlišovat mezi kontrolou letových licencí a vyšetřováním havárie. Jsou to dvě odlišné věci.“

Indonéské týmy mezitím obnovily pátrání po černých skříňkách havarovaného airbusu. Práci ale i nadále komplikuje špatné počasí. Kvůli rozbouřenému moři do vody opět nemohli potápěči. Ti zatím vyzvedli 34 těl.

Předpokládá se, že nehodu nikdo nepřežil. Trup letadla se po pádu rozlomil na několik kusů. Záchranáři zatím našli pět velkých částí. Pátrací operace se účastní několik desítek lodí a vrtulníky.

Trosky letounu společnosti AirAsia | Foto: ČTK

Matěj Štýs Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme