Čeští sáloví fotbalisté vezou z ME stříbro

Stříbrnou medaili získali čeští sáloví fotbalisté na šestém evropském šampionátu. V Baranoviči prohráli v nedělním finále s domácím Běloruskem 0:4. Reprezentantům přitom po návratu domů hrozí tresty, neboť na turnaj odjeli proti vůli národního svazu.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

fotbal

fotbal

Pro samostatnou českou reprezentaci je stříbro největším úspěchem v historii. Nejvýše skončil národní tým na čtvrtém místě v roce 1995, kdy mistrovství pořádalo Maroko. Svěřenci trenérů Milana Semmlera a Petra Kosečka začali boj o zlato špatně a už v druhé minutě inkasovali. Další góly padaly až po změně stran. Druhý poločas zahájili Češi náporem, ale domácí po trestném kopu zvýšili na 2:0. V samém závěru už hrál národní tým vabank.

Čeští reprezentanti odjeli na šampionát proti vůli domácího svazu sálového fotbalu, který jim proto hrozí vyloučením. Funkcionáři odmítli účast na turnaji poté, co mezinárodní federace přeložila mistrovství z Prahy do Běloruska. Turnaj bojkotovaly některé přední země včetně Itálie a Anglie, Španělsko poslalo pouze výběr Katalánska. Postiženi už byli čeští funkcionáři ze strany evropské federace UEFS. Člen exekutivy UEFS a předseda národního svazu Lumír Kopecký byl na zasedání v Baranoviči zbaven funkce místopředsedy evropské federace. Místo Kopeckého byl zvolen do evropské exekutivy Semmler. Českých reprezentantů se zastala i UEFS. V jejím oficiálním dopisu se píše, že pokud národní svaz vyloučí či jinak potrestá hráče, kteří na šampionátu v Bělorusku startovali, UEFS s českým fotbalem přeruší veškeré kontakty a zakáže start tuzemských týmů v evropských pohárech.

Výsledek - finále:

Bělorusko - Česká republika 4:0 (1:0).

Václav Pešička Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme