Rallye Dakar má první oběť, zahynul polský motocyklista

Letošní Rallye Dakar si vybrala první oběť. V dnešní třetí etapě zahynul polský motocyklový jezdec Michal Hernik. Nováček v soutěži byl nalezen mrtvý 14 kilometrů před cílem rychlostní zkoušky. Organizátoři uvedli, že okolnosti jeho smrti nejsou známy.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Michal Hernik na startu Rallye Dakar v Buenos Aires

Michal Hernik na startu Rallye Dakar v Buenos Aires | Zdroj: Reuters

Hernik měl podle polských médií účast na Rallye Dakar jako dárek ke 40. narozeninám, které by oslavil 30. ledna. V úvodní etapě obsadil 79. místo, po dvou dnech mu patřila 84. příčka.

Osudnou se mu stala třetí etapa na argentinské půdě ze San Juanu do Chilecita, v které motocyklisté absolvovali 657 kilometrů, z nichž 220 tvořila rychlostní zkouška. Během ní se organizátorům ztratil Hernikův signál, proto se ho vydali hledat vrtulníkem. Nalezen byl asi 300 metrů od trati, lékař mohl pouze konstatovat smrt polského jezdce.

Hernik je pátou obětí z řad účastníků dakarské rallye od jejího přesunutí z Afriky do Jižní Ameriky. I všechny předchozí byli motocyklisté - Francouz Thierry Pascal (2009), Argentinec Jorge Martínez Boero (2012), Francouz Thomas Bourgin (2013) a Belgičan Eric Pallante (2014).

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme