V Paříži byla zastřelena policistka, další muž je po útoku v kritickém stavu

V Paříži zemřela pětatřicetiletá policistka, kterou ráno postřelil neznámý útočník. Další muž je v kritickém stavu. Podle upřesněných informací jde o pracovníka správy komunikací, nikoliv policistu. Střelba podle vyšetřovatelů nesouvisí s pronásledováním dvou hlavních podezřelých ze včerejšího útoku na týdeník Charlie Hebdo.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Policisté a záchranáři na místě střelby na jižním předměstí Paříže

Policisté a záchranáři na místě střelby na jižním předměstí Paříže | Zdroj: Reuters

Krátce po osmé hodině ráno se střílelo na jižním předměstí Montrouge. Podle svědků byly slyšet výstřely z automatické zbraně typu kalašnikov.

Na místo okamžitě přijel ministr vnitra Bernard Cazeneuve, který řekl, že je útočník stále na útěku. Cazeneuve ráno narychlo odjel z krizové schůzky svolané kvůli středečním událostem do Elysejského paláce.

Francouzské servery uvádějí, že do Montrouge vyrazila jednotka rychlého nasazení. Její maskovaní členové prý dorazili k domu, v němž střelec bydlí, a snaží se dostat dovnitř.

Podle policie byla zadržena jedna osoba v neprůstřelné vestě a s automatickou zbraní, avšak podle serveru france.info šlo o člověka, který ukradl automobil a ohrožoval přitom jeho řidičku.

Ranní střelba na jihu Paříže podle vyšetřovatelů nesouvisí s pronásledováním dvou hlavních podezřelých z útoku na týdeník Charlie Hebdo, při němž včera zemřelo 12 lidí.

Je třeba hájit demokracii, míní Rupnik. Francouzští politici jsou teď jednotní

Číst článek

Po atentátu na redakci Charlie Hebdo se ve Francii množí útoky proti muslimské komunitě.

Nálož vybuchla před mešitou ve Villefranche u Lyonu, ve středu večer někdo střílel v muslimské modlitebně v jihofrancouzském Port- la-Nouvelle a na východě země explodovala nálož v zařízení rychlého občerstvení, kde prodávali kebab.


Zvětšit mapu

Jan Šmíd, ČTK, mta Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme