Na severu Čech začala obleva a zvedají se tam hladiny řek

Obleva na severu Čech zvedá hladiny toků. Mandava ve Varnsdorfu v noci vystoupala na první stupeň povodňové aktivity, ráno se ale její hladina začala vracet k normálnímu stavu.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Tající ledy by mohly v dalších dnech působit problémy

Tající ledy by mohly v dalších dnech působit problémy | Foto: Ivan Holas | Zdroj: Český rozhlas

Vlivem vyšších teplot taje sníh i v Libereckém kraji. Po silnicích a stráních tečou proudy vody a zvedají se hladiny toků.

Vzestupný trend v noci zaznamenala Smědá ve Višňové, Svitávka a Ploučnice na Českolipsku, Libuňka v Pelešanech a Kamenice na Jablonecku. Na žádné řece ani na potocích Libereckého kraje však nejsou povodňové stupně.

Meteorologové už včera varovali, že kvůli oteplování a dešti začnou v noci na sobotu výrazně stoupat hladiny řek na horách, zejména na Šumavě, v Krušných horách, v Brdech a na Českomoravské vrchovině. Na menších tocích vzestup pravděpodobně dosáhne stupně povodňové aktivity.

"Očekávané srážky, výrazné oteplení a silný vítr povedou k rychlému odtávání sněhové pokrývky ve všech polohách," uvedl ve své výstraze ČHMÚ.

Ivana Bernáthová, mta Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme