Při útoku v pařížském košer obchodu přišel o život útočník a čtyři rukojmí

Dění jsme sledovali ONLINE. Policejní složky odpoledne velmi rychle zaútočily na obchod s košer zbožím ve východní části francouzské metropole, ve kterém útočník držel několik rukojmí. Ozbrojený muž policejní akci nepřežil. Zřejmě čtyři rukojmí zemřeli. Další čtyři jsou v kritickém stavu. Dosud se ale neví, kolik lidí tam přesně bylo.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Policisté osvobozují rukojmí, které útočník zadržoval v obchodě s košer zbožím

Policisté osvobozují rukojmí, které útočník zadržoval v obchodě s košer zbožím | Zdroj: ČTK

Úřady mají podezření, že útočníkem byl dvaatřicetiletý Amedy Coulibaly, který ve čtvrtek zřejmě zabil policistku na předměstí Montrouge.

Podle některých médií policejní operace ještě dále pokračovala, protože policisté v budově košer obchodu pátrali po údajném komplicovi útočníka, kterým měla být 26letá Hayat Boumeddieneová.

K přepadení supermarketu v oblasti Porte de Vincennes došlo dnes krátce po poledni. Po páté hodině se z obchodu ozvaly exploze a střelba. Uvnitř supermarketu se údajně mohlo nacházet až 20 lidí, čtyři prý byli zabiti a čtyři utrpěli vážná zranění. Kolik přesně jich bylo osvobozeno, zatím není jasné.

Svědci údajně viděli z budovy utíkat asi 10 lidí, uvedla britská BBC. Zraněni byli také nejméně dva členové zasahujícího komanda.

Útočník údajně před zásahem policie pohrozil, že pokud muži zákona zaútočí na dva islamisty podezřelé ze středečního útoku na redakci časopisu Charlie Hebdo, kteří byli obklíčeni v tiskárně v Dammartinu, všechny rukojmí zabije.

Podle všeho tak policie nejdříve zaútočila v Paříži a téměř souběžně také na tiskárnu v obci Dammartin-en-Goële, kde bratři Chérif a Said Kouachiovi podezřelí z útoku na týdeník Charlie Hebdo, drželi další rukojmí. Oba bratři jsou po policejním zásahu mrtví, rukojmí se podařilo osvobodit.


Úřady kvůli události od brzkého odpoledne preventivně uzavřely všechny židovské obchody v centrální pařížské čtvrti Marais a byla také zesílena ostraha před synagogami.

Policie oblast kolem supermarketu vyklidila a uzavřela také celý Boulevard périphérique, což je životně důležitá dopravní tepna Paříže. Z bezpečnostních důvodů byl zastavený i provoz metra mezi stanicemi Porte de Vincennes a Porte de Charenton.

Minimálně jeden z teroristů z Paříže byl cvičen v Jemenu v táboře Al-Káidy

Číst článek

Policie zveřejnila fotografii údajného útočníka

Policie už odpoledne zveřejnila fotografie muže a ženy, které spojuje se čtvrtečním zabitím policistky při střelbě v pařížském předměstí Montrouge.

Dvaatřicetiletý Amedy Coulibaly měl patřit ke stejné teroristické skupině jako bratři Kouachiovi, které policie zneškodnila v tiskárně v obci Dammartin-en-Goële severně od Paříže.

Druhou podezřelou je 26letá Hayat Boumeddieneová. Podle policie je ozbrojená a nebezpečná.

OBRAZEM: Policejní operace proti podezřelým z útoku na Charlie Hebdo v Dammartinu

Číst článek

ČTK, ČRo Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme