Pisárecké tunely v Brně jsou uzavřeny, mění se bezpečnostní systémy

Na dva měsíce se dnes ráno uzavřely Pisárecké tunely v Brně. Tubusy na frekventované trase spojující centrum města a výstaviště s dálnicí D1 potřebují vyměnit bezpečnostní technologie. První tři dny uzavírky je provoz mezi Bohunicemi a Pisárkami zcela vyloučen.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Severní portály tunelu Panenská na dálnici D8

Severní portály tunelu Panenská na dálnici D8 | Foto: Wikipedia, public domain - volné dílo, Jarba

Policisté přichystali objízdnou trasu po Heršpické ulici. Z dálnice směrem do centra Brna by řidiči měli sjíždět až na exitu označovaném kilometrovníkem 194 nebo také označením Brno-Jih.

Je ale možné, že řadě lidí přijde desetikilometrová zajížďka příliš dlouhá a bude se snažit do Brna dostat přes Nový Lískovec. Tedy po cestě, kterou se na Prahu jezdilo před proražením tunelů.

Pisárecké tunely jsou velmi frekventované. Policisté ale věří, že objízdné trasy nápor aut a kamionů zvládnou.

Zhuštěná doprava na trase přes Nový Lískovec možná bude komplikovat provoz trolejbusů z centra do bohunického kampusu, kudy denně jezdí desetitisíce lidí. Dopravní podnik ale slibuje, že pokud spoje budou mít zpoždění, operativně je doplní autobusy.

Do konce víkendu je uzavírka Pisáreckých tunelů kompletní, práce na opravách ale potrvají další dva měsíce. Od pondělí 12. ledna až do 23. února budou auta jezdit obousměrně buď jedním, nebo druhým tubusem. V tom druhém budou vždy pracovat technici.

Uvnitř tunelů je potřeba kompletně vyměnit bezpečnostní zařízení. Po necelých sedmnácti letech provozu už neodpovídají moderním standardům. Dělníci také v tunelech dodělají protipožární ochranu. Celkem budou opravy stát 48 milionů korun.

Tomáš Jelen Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme