Sudová si dojela na boulích v Deer Valley pro čtvrté místo

Akrobatická lyžařka Nikola Sudová skončila na Světovém poháru v jízdě v boulích v Deer Valley čtvrtá. Od třetího místa ji dělily dva body. Triumf v americkém středisku získala domácí K.C. Oakleyová před kanadskými sestrami Justine a Chloe Dufourovými-Lapointeovými.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Boulařka Nikola Sudová

Boulařka Nikola Sudová | Foto: Radek Herot

Sudová se do hlavního závodu kvalifikovala jako pátá. V superfinále pak vyjížděla ze čtvrté pozice, kterou nakonec už vylepšit nedokázala.

„Zase o trochu blíž té bedně. Jsem spokojená, mám bramborovou,“ hlásila s úsměvem z obávané trati v Deer Valley.

Ta patří mezi nejdelší a nejnáročnější na světě a Sudová na ni má smíšené vzpomínky. Dvakrát pod ní stála na stupních vítězů, měsíc před olympiádou ve Vancouveru si na stejné trati utrhla vazy v koleni.

„Paradoxně se mi tu závodí dost dobře. Je to samozřejmě dlouhý a těžký kopec, ale jezdí se mi na něm hezky. Navíc mám moc ráda ta večerní finále, protože to člověka vyhecuje a je to pak o něčem jiném,“ říkala před časem.

Od té soby se na jejích pocitech určitě příliš nezměnilo. Čtvrté místo je nejlepším výsledkem za poslední dva roky. Výš byla jen v únoru 2013, když v pohárovém závodě v japonském Inawashiru skončila druhá.

Ve Světovém poháru si dvojnásobná medailistka z mistrovství světa polepšila na 8. místo.

SP v akrobatickém lyžování v Deer Valley (USA) - jízda v boulích:

Ženy:
1. Oakleyová (USA) 82,53, 2. J. Dufourová-Lapointeová 79,46, 3. Ch. Dufourová-Lapointeová (obě Kan.) 79,28, 4. Sudová (ČR) 77,23.
Průběžné pořadí SP (po 3 z 9 závodů): 1. Ch. Dufourová-Lapointeová 220, 2. J. Dufourová-Lapointeová 185, 3. Kearneyová (USA) 166, ...8. Sudová 104.

Muži:
1. Kingsbury (Kan.) 90,25, 2. Graham (Austr.) 85,49, 3. Deneen (USA) 85,07.
Průběžné pořadí SP (po 3 z 9 závodů): 1. Kingsbury 229, 2. Endo (Jap.) 156, 3. Marquis (Kan.) 140

Marek Augustin Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme